KLIPPREMIER: Itt az első videó az új Little G Weevil lemezről

Little G Weevil

Új lemezzel jelentkezik az X-Faktor zsűrijéből is ismert Little G Weevil (Szűcs Gábor). Az Egyesült Államokban élő gitáros, énekes a napokban mutatta be friss anyagát Something Poppin` címmel.

Most pedig megjelent az első dal és a hozzá tartozó klip is a legnagyobb videómegosztón. Mutatjuk a Here I Come Knocking című újdonságot:

 

 

A gitáros szakított a korábbi évek tradicionális blueshangzásával és jóval modernebb megközelítésű anyagot készített: a saját definíciója szerint 21. századi rhythm and blues.

"Ez a legkreatívabb munkám. Több zenei stílus keveredik a blues zászlaja alatt, ami bizonyítja, hogy lehet ebben a műfajban újat, mai füllel is izgalmasat alkotni" – mondta Little G Weevilt. Ez az ötödik önálló albuma, mely nagyrészt saját szerzeményekből áll.

A lemezen partnere volt Daniel Harper amerikai dobos, a billentyűs Premecz Mátyás, a gitáros Borsodi László, valamint a basszusgitáron Pfeff Márton. A formációt két remek atlantai énekesnő teszi teljessé: Sharika Allen Brown és Rebekah Easley Ellis. Egy dalban közreműködik egy 19 éves tehetséges atlantai rapper lány, Dulzura.

 

Little G Weevil

Tracklista

1. Here I Come Knocking
2. Something Poppin
3. See Me In The Country
4. How You Want Me To Deal With This
5. You Can't Say Nothing
6. Scrub
7. Pusherman
8. Crawling
9. I Don't Want To Feel The Rain
10. Top Model

 

Az idén 40 éves magyar bluesgitáros számos komoly díjat kapott már. 2013-ban első lett az International Blues Challenge elnevezésű versenyen, ugyanabban az évben a blues műfajában legrangosabb elismerésnek számító Blues Music Awardra jelölték az akusztikus előadók között, és szintén jelölt volt 2014-ben Moving című lemeze Az év akusztikus albuma díjra a Blues Blast Music Award versengésben.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk / MTI