ÚJDONSÁG: Magidom – Mosolyoghatnék (+dalszöveg)

Magidom

A Magidom a 2016-os Csomagol az Idő című kislemez megjelenése óta elsősorban koncertezett, de a háttérben szépen csendben elkezdődtek az új lemez munkálatai. Ennek első gyümölcse a most debütáló Mosolyoghatnék című dal, amely a zenekar által készített esernyős szövegvideó kíséretében lát napvilágot.

„A dal hangulata tudat alatt talán az Eső esik fölszárad című Radnóti-megzenésítésünkből is táplálkozik. Azt az érzést járja körbe, amikor minden rosszul alakul, összecsapnak a fejünk felett a hullámok, kicsit sajnáljuk is magunkat, de a végén rájövünk, hogy nem is olyan reménytelen a helyzet. A szöveg egyes foszlányai már évek óta megvoltak a fejemben, de a végleges verzió szokás szerint a megjelenés előtti utolsó pillanatig alakult.

Ami a zenét illeti, újra a kicsit akusztikusabb, folkosabb énünk jött elő. A keverés és a maszter Bodnár Péter (Zsiráf Szand) érdeme. Újdonság, hogy először játszanak fúvósok egy Magidom-dalban. Ezúton is köszönjük Sápi Viktor és Csány Imre közreműködését. Sőt, egy kis női vokált is becsempésztünk a dal végére, hála Börcsök Annának, akit egyébként a videóban is elcsíphetnek a kitartó nézők. A klipet a legegyszerűbb koncepció alapján készítettük el, még operatőrre sem volt szükség, csak egy slagra meg néhány esernyőre. A végére kicsit szétáztunk, de hát ilyen ez a popszakma…” - mondta Benyhe Robi énekes-gitáros az új szerzeményről.

 

 

A dal a zenekar fennállásának eddigi legkülönlegesebb eseményén lesz hallható először: Életközeli élmény címmel rendhagyó koncertet tartanak december 1-jén a Duna Palota színháztermében. A fúvós és vonós vendégművészekkel megszólaló dalok Egyed Brigitta színésznő közreműködésével egy színes, két felvonásos cselekmény részeivé válnak. A repertoár gerincét adó dalokat Erős Márton, a Kiscsillag zenekar basszusgitárosa hangszerelte. A színházi eleganciát és a könnyed koncerthangulatot vegyítő műsor egyszerre nyújt majd "életközeli élményt" a zenekart régóta ismerőknek és az új érdeklődőknek is.

 

Mosolyoghatnék

Mágnesként vonzom a bajt
utánam jönnek a felhők
egy újabb nagy zivatar
én meg unom az esernyőm

unom ahogy rám zuhan
sok nehéz gondolat
szinte összenyom
összehajtogat

ó inkább hajtogatnék színes madarakat
akik a rosszkedvemet elviszik valahova
akiktől látható lenne a kékség
amit egy ideje nem láttam én

esőcseppek kopognak, csak kopognak az ablakon
esőcseppek kopognak, csak kopognak az ablakon
nálam mindig rossz idő van, akármerre költözöm
a felhőkbe gabalyodom

rám szakad az ég
mintha dézsából öntenék
nem tudom miért
de rám jön a mosolyoghatnék

villámok, ciklonok, köszönöm, hogy jöttetek
de meddig fussak még, hogy végre elfelejtsetek
ó istenem, csurom víz most mindenem
a világ engem úgy lötyköl, mint egy pohár vizet

esőcseppek kopognak, csak kopognak az ablakon
esőcseppek kopognak, csak kopognak az ablakon
nálam mindig rossz idő van, akármerre költözöm
a felhőkbe gabalyodom

rám szakad az ég
mintha dézsából öntenék
nem tudom miért
de rám jön a mosolyoghatnék

hogy nem vettem észre
hogy az ablak mögül nézel
és a párába bele írtad
hogy jöhet akármilyen vihar
nem lesz…
semmi baj

ATEMPO.sk