PREMIER: Az álmodott madár - Újabb koncertfelvétel az Expired Passport készülő lemezéről

Expired Passport

Újabb koncertfelvétel látott napvilágot a dunaszerdahelyi Expired Passport jövőre esedékes élő lemezéről. Mint ahogy az előzőek, Az álmodott madár is az Alsószeli Jurtanapokon hangzott el idén nyáron.

Az együttes első, Kreatika című lemezén szereplő dal a koncertek egyik nagy kedvence, és a Passport egyik legismertebb szerzeménye. A pár hete Harmónia-díjjal gazdagodott zenekar véleménye szerint a készülő lemezen csakis az fog megszólalni, amit a koncerteken is játszottak, semmiféle utólagos trükközés nem lesz, mivel azt nem tartják hitelesnek.

„Sajnos a mai dalok túlnyomó része már nemcsak a stúdiófelvételek esetében megy át jelentős „ráncfelvarráson“, hanem az élő felvételeket is „utókezelik“. Igaz, régebben is volt példa ilyesmire, de manapság olyan szinten nyúlnak bele a dalokba, hogy ha az eredeti koncertfelvételt összehasonlítjuk a végeredménnyel, akkor a kettő sok esetben köszönőviszonyban sincs egymással. Ez véleményem szerint a zenerajongók átverése, ami tőlünk nagyon távol áll“ – véleményezte Lacza Gergely, a zenekar vezetője.

És akkor jöjjön „élvejátszva“ Az álmodott madár:

 

 

ATEMPO.sk