A DAL 2018: Horváth Tamás - Meggyfa

Bemutatjuk Horváth Tamás Meggyfa című szerzeményét, mely szintén részt vesz az Eurovíziós Dalfesztivál 2018. január 20-én, 19.30-kor a Dunán induló magyar előválogató show-jában, A Dal 2018 versenyben.

Horváth Tamás zenész családba született Dunaújvárosban: dédapja népszerű hárfásként, édesapja pedig a Digital együttes frontembereként írta be magát a magyar zenei élet nagykönyvébe.

Tamás fiatal kora óta érdeklődik a zene iránt, 8 évesen kezdett gitározni, kamaszként, 16 évesen pedig több tehetségkutató versenyen is megmérette magát. 2009-ben az egyik kereskedelmi csatorna műsorában a harmadik középdöntőig jutott, így a tehetségkutató 7. legjobbja lett.

SZAVAZZ A DAL 2018 KEDVENCÉRE!

A versenyt követően HT3 néven zenekart alapított, majd 2011-ben megismerkedett Dajka Raullal és megállapodtak abban, hogy közös dalokat szereznek. Tamás a zenét írta, Raul pedig a rapszöveget. A fiúk első közös munkája a "Lassan elmúlik" című dal volt. A formáció 6 évig működött együtt és halmozott sikert sikerre.

A duó a népszerű zenekarral a Children Of Distance-szel is alkotott, közös munkáik legédesebb gyümölcsei a „Náláná é”, a „Táncol velem a világ”, a „Tiszta szívvel”, az „Egyszer szeret, egyszer nem” és az „Őrizd meg2 című dalok.

Horváth Tamás 2017 elején közösségi oldalán jelentette be, hogy a formáció megszűnik, ezentúl egyedül ad ki dalokat. Ebben az évben a TV2 Sztárban sztár műsorában brillírozott, olyan neves előadók bőrébe bújt, mint Lady Gaga, Bob Marley, vagy Michael Jackson, utóbbi They Don’t Care About Us című dalával meg is nyerte a versenyt, amellyel ő lett „Magyarország legsokoldalúbb előadója”. 1 millió forintos jutalmát a Heim Pál Gyermekkórháznak ajánlotta fel.

 

 

ATEMPO.sk / A DAL