A DAL 2018: Maszkura és a Tücsökraj - Nagybetűs szavak

Maszkura és a Tücsökraj

Maszkura és a Tücsökraj Nagybetűs szavak című dala is részt vesz az Eurovíziós Dalfesztivál 2018. január 20-én, 19.30-kor a Dunán induló magyar előválogató show-jában, A Dal 2018 versenyben.

A zenekar két alapító tagját, az énekes Maszkurát, azaz Bíró Szabolcsot és a gitárost, Kertész Csabát a hip-hop szeretete hozta össze 2007-ben. Kezdetben mégis inkább egyfajta bohém és eklektikus tánczenét játszottak, ami Maszkura erdélyi származása miatt sokszor folkos motívumokkal is gazdagodott.

„Maszkura és a Tücsökraj, szégyentelen ez a faj” hangzott a zenekar önjellemzése első albumuk névadó dalában, a Szégyentelen refrénjében. A dal szókimondó, pajzán szövege és Maszkura cilindere megtette a hatását, a Szégyentelen országos sikert és népszerűséget hozott a zenekarnak.

FOTÓBESZÁMOLÓNK EGY KITŰNŐ KONCERTRŐL

2009 óta a Maszkura és a Tücsökraj szinte minden évben kiad egy-egy nagylemezt. Ezek közül a Szégyentelen-t, a Kérlek, így szeress!-t és a Pesti nők-et jelölték „Az év albuma díj”-ra is. „Remeg az egész testem, kicsordul a nyálam, Ha még sokáig látom ezt így, leszakad az állam”- ismerős sorok egyik legnagyobb slágerükből, a Pesti nők-ből, ami 2012-ben országosan ismertté vált.

SZAVAZZ A DAL 2018 KEDVENCÉRE!

Maszkuráék nem először vesznek részt A Dalban, legutóbbi, 2015-ös nagyalbumuk, Kinek sírjam című dala 2016-ban már megméretett a dalválasztón. A 30 legjobb közé kerülő szerzemény Siska Finuccsi közreműködésével és hip-hop-os, jazzes zenei alapjával kiemelkedő színfoltja volt a verseny zenei palettájának.

A zenekar korai dalaihoz képest a „Nagybetűs szavak" című szerzemény stílusában már sokkal letisztultabb, egyértelműen jazzes, neo-soul-os hangzást képvisel.

 

 

ATEMPO.sk / A DAL