A DAL 2018: yesyes - I let you run away

Jöjjön a yesyes I let you run away című dala, mely részt vesz az Eurovíziós Dalfesztivál 2018. január 20-én, 19.30-kor a Dunán induló magyar előválogató show-jában, A Dal 2018 versenyben.

A yesyes formációt 2015-ben Szabó Ádám dalszerző-énekes-harmonikás és Katona Tamás dobos alapította, akiket korábban A Dal című műsor hozott össze.

A zenekar Miklós Norbert szövegíró bevonásával egy teljesen egyedi, világszínvonalú elektroakusztikus hangzásvilág létrehozását tűzte ki célul.

Zenéjükre elsősorban John Newman, a Rudimental és a Coldplay volt nagy hatással. Az elektronikus hangzásvilágban pedig valóban különleges összhangba kerül az ének, a zongora, a harmonika és a dob együttese.

SZAVAZZ A DAL 2018 KEDVENCÉRE!

A zenekar 2016-ban elnyerte a Cseh Tamás Program induló zenekari támogatását, így Let me closer című dalukhoz már professzionális videoklip is készült.

A yesyes emellett EP lemezzel is büszkélkedhet. Ezen a zenekar Fireflies, Feel The Light és Papers című számai szerepelnek, amelyek többek között olyan fontos társadalmi kérdésekkel foglalkoznak, mint a pénz hatalma, a torzult világból való kiút vagy az igaz pillanatok megörökítése.

A Pollyanna nevet viselő EP lemez címe örök optimista személyt jelent, a formáció tagjai pedig magukat is annak tartják, és ezt szeretnék dalaikkal és személyiségükkel is képviselni.

A yesyes A Dal 2018-ban egy mély érzéseket feltáró dallal, az I let you run away című művel indul, melynek szövegét a formáció írta, zenéjét pedig Somogyvári Dániel és Szabó Ádám szerezte.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

ATEMPO.sk / A DAL