A DAL 2018: Heincz Gábor BIGA - Good Vibez

Heincz Gábor Biga

Heincz Gábor BIGA Good Vibez című dala is részt vesz az Eurovíziós Dalfesztivál 2018. január 20-én, 19.30-kor a Dunán induló magyar előválogató show-jában, A Dal 2018 versenyben.

Heincz Gábor Budapesten született. Édesapja gitáros volt, BIGA is neki köszönheti zeneszeretetét.

Heincz Gábor BIGA számos hazai előadó lemezén hallható, dolgozott többek között a Roy és Ádám-mal, Dobrády Ákossal, Varga Ferivel és Balássy Bettyvel, valamint Varga Viktorral is. A 2009-es Eurovíziós dalfesztiválon Moszkvában Ádok Zoli mögött vokálozott.

SZAVAZZ A DAL 2018 KEDVENCÉRE!

A hazai ismertséget egyértelműen A Dal 2012 hozta meg számára. A Learning to let go című számával bekerült a négy legjobb előadó közé. A dal óriási sikert aratott határon innen és túl, nem volt olyan rádió, amely ne tette volna fel lejátszási listájára.

Heincz Gábor egy másik, nagysikerű dalát, az Easy Loving-ot 2014-ben Fonorgam-díjra jelölték „Az év hazai klasszikus pop-rock hangfelvétele” kategóriában.

Gábor később úgy döntött, hogy kizárólag a zenekari formátumot, megjelenést preferálja. A produkciója “BIGA“ nevet kapta, első albumukat Gátlás sztriptíz címmel 2017-ben mutatták be. A nagylemez angol nyelven is megjelent. A nemzetközi piac és a szaksajtó a vártnál is nagyobb lelkesedéssel fogadta az ígéretes indulást.

A Dal 2018 színpadára Good Vibez című dalával áll, a zenét ő maga szerezte, a szöveget Méhes Adrián írta, a hangszerelés és mix Somogyvári Dánielnek köszönhető.

 

 

ATEMPO.sk / A DAL