A DAL 2018: Peet Project - Runaround

Peet Project

Bemutatjuk a Peet Project dalát Runaround címmel, mely szintén részt vesz az Eurovíziós Dalfesztivál 2018. január 20-én, 19.30-kor a Dunán induló magyar előválogató show-jában, A Dal 2018 versenyben.

A közönséget a sajátos funky-pop-jazz stílusú zenével szórakoztató formációt 2009-ben öt fiatal srác alapította: a frontember Ferencz Péter, a szaxofon mágusa Závodi Attila, a billentyűvirtuóz Magán Olivér, a basszust biztosító Gudics Martin és a dobok mögül Gudics Marcell.

Fiatalos, dinamikus dalaikban a billentyű, a basszusgitár, a dob és a szaxofon mellett a zenekar frontembere, Peet hegedűjátéka teszi igazán egyedivé a zenéjüket. A dallamos, jazzes fűszerezésű funky-pop dalokat egy leheletnyi soul és R&B hangzással bolondítják meg a fiúk, és már kész is a nemzetközi siker receptje!

A srácok a formáció megalakulásának pillanatától egy percig sem tétlenkedtek, már a legelső évben megnyerték a Jazzy Rádió országos dalversenyének a fődíját és kiadták az első lemezüket Pink Spirit címmel. A zenekar a kezdeti években inkább nemzetközi, főleg amerikai ismertségre tett szert. A tengerentúlon számtalanszor hallhatták a magyar tehetségek dalait a rádióban, amelynek köszönhetően több amerikai jazz fesztiválon is színpadra léphettek. A külföldi sikerek mellett természetesen a hazai közönséget sem hanyagolta el a zenekar, itthon is számos koncerten léptek fel a fiúk országszerte.

SZAVAZZ A DAL 2018 KEDVENCÉRE!

Nyolcéves működése alatt jó néhány sikert zsebelt be a formáció, így 2013-ban a los angeles-i Catalina Island Jazz Fesztiválon nyerte el az „Év felfedezettje díjat”. 2015-ben a Jazz&Wine, majd 2017-ben Dave Kozzal közös daluk, a Rosy Cheeks került fel a Billboard Top30 listájára. 2016-ban óriási siker volt a fiúk számára, hogy a világhírű szaxofonos, Dave Koz személyesen hívta meg a zenekart a karib-tengeri Dave Koz Cruise-ra, ahol igazi zenei világsztárok mellett szórakoztathatták a több ezer fős közönséget.

A koncertek és fellépések mellett természetesen lemezeket is készítettek a fiúk: kétévente dobnak új lemezt a piacra. A legelső, Pink Spirit albumot, 2011-ben követte a Turn you on, 2013-ban köszönthettük az Overseas albumot, 2015-ben került a polcokra a Love, és 2017-ben jelent meg az ötödik lemezük The Bad Boys of Budapest címmel.

A Peet Project 2017-ben mutatkozott be A Dal színpadán, ahol az elődöntőig jutottak. A 2018-as évadban a „Runaround" című saját dalukkal mutatják meg, milyen zenét is csinálnak a budapesti rosszfiúk.

 

 

ATEMPO.sk / A DAL