A DAL 2018: #yeahla ft. Eszes Viki - 1 Szó Mint 100

#yeahla ft. Eszes Viki

#yeahla ft. Eszes Viki 1 Szó Mint 100 című dala is részt vesz az Eurovíziós Dalfesztivál 2018. január 20-én, 19.30-kor a Dunán induló magyar előválogató show-jában, A Dal 2018 versenyben.

A páros 2014-ben ismerkedett meg egy közös fellépés alkalmával, amikor a Ghymes ünnepi műsorán együtt léptek színpadra. #yeahla szaxofonosként, Viki énekesként. Pár hónappal később #yeahla dalokat kezdett írni a kézműves pop jegyében, és Vikit kérte fel, hogy énekelje el első dalát.

#yeahla, azaz Jelasity Péter 2000-ben végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszakán. Már az egyetemi évei alatt is számos zenei formációban részt vett, tagja volt egyebek mellett a Laokoón Csoport, a Párniczky András Quartet, a Kolinda, a Future Cafe és a Transform Quintet nevű együtteseknek is. A tisztán zenei produkciók mellett színtársulatokkal is dolgozott. Tanított a PTMA Alapítvány Erkel Ferenc Zeneiskola Jazz Tanszakán, majd a Tóth Aladár Zeneiskolában. Jelenleg a Ghymesben, a Chala-ban, a Spencer Hill Magic Band-ben és a Jelasity Péter – Barta Zsolt Duó-ban játszik és több színházi darabban is dolgozik.

SZAVAZZ A DAL 2018 KEDVENCÉRE!

Eszes Viki már többször is szerepelt A Dalban. Jelenleg is több pop, jazz illetve világzenei produkcióban látható, hallható, többek közt a Gymes zenekar vokálosa, illetve közreműködik Márkus Tibor Equinox nevű formációjában is. A Kőbányai Zenei Stúdióban tanul.

A sikereikre tekintettel számos közös dalt készítettek, a legfrissebbel pedig beneveztek A Dal 2018-ba. Az “1 Szó Mint 100” című daluk egy kapcsolat kezdetéről, egymás kereséséről, az egymásra találásról szól.

 

 

ATEMPO.sk / A DAL