A DAL 2018: Nova Prospect - Vigyázó

Bemutatjuk a Nova Prospect dalát Vigyázó címmel, mely szintén részt vesz az Eurovíziós Dalfesztivál 2018. január 20-én, 19.30-kor a Dunán induló magyar előválogató show-jában, A Dal 2018 versenyben.

Bár a Nova Prospect zenekar 2007. április 1-jén alakult, tagjai ezt cseppet sem szánták tréfának. Zenéikben az alapvető rock/metál stílust változatos zenei hatásokkal keverik, felhasználva például a drum'n'bass és hiphop jegyeit. A zenekar jelenleg már a harmadik nagylemezén dolgozik.

A Nova Prospect elődje a Booboo's Punch nevű zenekar volt. Ennek feloszlása után, két új tag érkezésével jött létre a végleges formáció: Besnyő Gabriella (ének), Kiss Dániel (dob), Kiss József (gitár), Nagy Zsolt (basszusgitár), Schautek Bálint (sampler) közreműködésével.

SZAVAZZ A DAL 2018 KEDVENCÉRE!

A Kecskeméten alakult banda első lemeze 2006-ban jelent meg Főnix címmel. Ennek sikere nyomán a zenekar olyan együttesekkel játszhatott együtt, mint a Subscribe, az Insane és a Bikini.

Első nagylemezük 2009-ben jelent meg Lépj ki az árnyékból címmel és 12 dallal. Emellett a zenekar folyamatosan koncertezett országszerte.

Legújabb EP lemezük, a Fényhozó 2017-ben jelent meg. Ez a zenekar egy keményebb, sötétebb oldalát mutatja meg, amellyel az együttes kettős arcát szerette volna prezentálni.

Az EP egyik ellenpólust jelentő, epikus dala a „Vigyázó", amellyel a Nova Prospect megméreti magát A Dal 2018-ban. Szövegét Schautek Bálint írta, a zenét Kiss József szerezte.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

ATEMPO.sk / A DAL