A DAL 2018: Singh Viki - Butterfly house

Singh Viki

Bemutatjuk Singh Viki dalát Butterfly house címmel, mely szintén részt vesz az Eurovíziós Dalfesztivál 2018. január 20-én, 19.30-kor a Dunán induló magyar előválogató show-jában, A Dal 2018 versenyben.

 

Már egészen fiatalon, általános iskolásként magával ragadta a zenei élet Singh Viktóriát. Még csak negyedik osztályos volt, amikor felvették a Magyar Rádió Gyermekkórusába, majd az Állami Opera Gyermekkórusába is.

Az Erkel Ferenc Zeneiskolában kezdetben klasszikus, majd később jazz szakon képezte hangját. Zenei szakvizsgát a Kőbányai Zenei Stúdió ének szakán tett, ahol már könnyebb műfajokkal, pop, rock, soul és funky zenével is foglalkozott. Ezzel párhuzamosan kereskedelmi diplomát szerzett a Zsigmond Király Főiskolán.

A főiskolai évek alatt folyamatosan tevékenykedett különböző zenekarokban szólistaként és vokalistaként egyaránt. Zenekarával többször megfordult komphajókon, Svédországban és Finnországban, ezzel párhuzamosan magyarországi tartózkodása alatt több televíziós műsorban és az ország legnépszerűbb előadói mögött vokalistaként is feltűnt (Anna and the Barbies, Garami Funky Stuff, UNISEX, Zséda, Caramel, Halott Pénz, Király Viktor).

2010-ben nyerte első komolyabb zenei díját - első helyezést ért el a Jazzy rádió rangos dalversenyének díjátadó gáláján, a Művészetek Palotájában a Cornelio Tutu Band színeiben. A versenyre évről évre az ország jazz-kiválóságai mérettették meg magukat.

SZAVAZZ A DAL 2018 KEDVENCÉRE!

Természetesen az önálló karrierjét is építette az elmúlt évek alatt. Először 17 évesen indult tehetségkutató műsorban, a Megasztár első szériájában, ahol a legjobb 50 énekes közé került. Az igazi szakmai áttörést és az országos ismertséget a nagysikerű Rising Star hozta meg számára 2014-ben, ahol 5. helyen végzett.

Azóta több alkalommal láthattuk a Red Bull Pilvaker és A Dal (Eurovision Hungary) színpadán, 2015-ben néhány hónapra a TV2 Édes élet című reality műsorában betekintést nyerhettek a nézők Viki mindennapjaiba. 2017-ben a TV2 Sztárban Sztár című szórakoztató showműsorában is megmutatta sokszínű tehetségét.

Ismertebb dalai és közreműködései közé tartozik a Görbe tükör (a Cornelio Tutu Banddel), Szeptember végén (Red Bull Pilvaker feat. Halott Pénz, Fluor, Deego), a Szabadon és a Let it rain.

Az Eurovíziós Dalválogatóban Vikit először 2016-ban láthattuk a Katonák című szerzeménnyel, A Dal 2017-ben már az elődöntőig jutott a Rain című produkciójával.

 

A Dal 2018-as évadában a Butterfly house című dallal próbálja meggyőzni a zsűrit és a közönséget, melynek zenéjét John King, szövegét Andy Vitolo írta.

 

 

ATEMPO.sk / A DAL