A DAL 2018: AWS - Viszlát nyár

Bemutatjuk az AWS dalát Viszlát nyár  címmel, mely szintén részt vesz az Eurovíziós Dalfesztivál 2018. január 20-én, 19.30-kor a Dunán induló magyar előválogató show-jában, A Dal 2018 versenyben.

Az AWS zenekart több mint 10 éve alapították Budakeszin. Az alapító tagok: Siklósi Örs énekes, Brucker Bence és Kökényes Dániel gitárosok és Veress Áron dobos, akkor még tinédzserek voltak. Zenéjük mára jóval érettebb, mint a kezdeti időszakban. 2011-ben jelent meg első lemezük Fata Morgana címmel.

SZAVAZZ A DAL 2018 KEDVENCÉRE!

Nem csak a közönség, a szakma is díjazta a fiatal zenészeket: az AWS 2011-ben az MTV Brand New győztes zenekara lett. 2012-ben Világposztolás című dalukkal megnyerték az Instrumentweb által meghirdetett “Null-sík” zenei díjat is. Ugyanebben az évben meghívást kaptak az MR2 Petőfi Rádió Akusztik című műsorába.

Az AWS következő nagylemeze 2014-ben jelent meg ÉGÉSFÖLD címmel, ekkor a zenekar már olyan magyar bandákkal turnézott együtt, mint a Subscribe, a Blind Myself vagy a Road.

2016-ban jelent meg a Kint vízből című lemezük, amely további népszerűséget hozott számukra. 2017 elején csatlakozott a zenekarhoz Schiszler Soma, aki az AWS tagjai szerint teljesen új látásmódot és lendületet hozott a csapatba.

A fiúktól a koncertjeiken megszokott energikus előadásmód várható A DAL színpadán is.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

ATEMPO.sk / A DAL