KLIPPREMIER: Ham ko ham – Bármerre jársz (A DAL 2018)

Megérkezett a Ham ko ham legújabb videoklipje, mely a Bármerre jársz című dalához készült. Ez a szerzemény is részt vesz az Eurovíziós Dalfesztivál 2018. január 20-én, 19.30-kor a Dunán induló magyar előválogató show-jában, A Dal 2018 versenyben.

A Ham ko ham jelentése: vagyunk, akik vagyunk. A zenekar négy fiatalból áll, akik az autentikus cigányzenét helyezik előtérbe. Az elnevezés a személyiségüket, a felhőtlen zenélésüket tükrözi.

Több dialektusból merítik zenéjüket, és követik a folklór állandó változásait. Az együttes hét éve alakult meg Biriben, a Dankó Pista iskolában. Repertoárjukban főként az autentikus cigányzene jelenik meg, többnyire roma nyelven.

SZAVAZZ A DAL 2018 KEDVENCÉRE!

A zenekarban mostani felállás már évek óta változatlan. A csapat tagjai Rézműves Márkó, Rétháti Salamon, Balázs Levente és Ábri Csaba. Márkó és Csaba tanító szakos hallgatók Nyíregyházán, míg a zenekar másik fele – Balázs Levente és Rétháti Salamon - a Debreceni Egyetemre jár. Gitáron, zongorán, basszusgitáron, kannán, cajonon, tamburán és énekhangon szólaltatják meg a zenét.

A srácok 2016-ban bekerültek az X-Faktor televíziós tehetségkutató műsorba, 2017-ben felléptek a Campus Fesztiválon és ebben az évben jelent meg az első hivatalos videoklipjük is. Az Ellopták a biciklim című dalhoz készült felvételt több, mint hat és fél millióan nézték meg.

A Ham ko ham előtt most egy újabb nagy lehetőség áll: a „Bármerre jársz" című dalukkal bekerültek A Dal 2018 című műsor legjobb 30 dala közé.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

ATEMPO.sk / A DAL