A DAL 2018: Dánielfy Gergely - Azt mondtad

Jöjjön Dánielfy Gergely Azt mondtad című dala, mely szintén részt vesz az Eurovíziós Dalfesztivál 2018. január 20-én, 19.30-kor a Dunán induló magyar előválogató show-jában, A Dal 2018 versenyben.

Dánielfy Gergely Debrecenben született. Gyerekkorában a kosárlabda töltötte ki a mindennapjait.

Nyolc évesen kezdett kosarazni a Ziccer Tigrisekben, majd a Debreceni Sportiskola igazolt sportolója volt. Adottságainak és tehetségének köszönhetően már egész fiatalon az idősebbek között is szerepelt. Tizenkét esztendősen a csapat kapitánya volt, Marosvásárhelyen nemzetközi tornát is nyert a korosztályával.

SZAVAZZ A DAL 2018 KEDVENCÉRE!

A Debreceni Ady Endre Gimnázium dráma tagozatára járt középiskolába, ekkor kezdett a háttérbe szorulnia sport és előtérbe kerülni a művészet. A színészetbe végül a gimnázium ötödik évfolyamán szeretett bele. Nagy színházrajongó volt, már kisgyermekként is imádott a nézőtéren ülni. Az éneklés világába már 15 évesen belevetette magát, ugyanis elindult egy országos tehetségkutató versenyben, de akkor úgy döntött, inkább marad a kosárlabdánál. Az éneklés és a kosarazás mellett megtanult gitározni, zongorázni, szaxofonozni, sőt klarinéton is tud játszani.

2013-ban egy másik országos tehetségkutató versenyen is indult, majd három évvel később ismét megpróbálkozott a zenei karrierrel. 2016-ban egészen az élő adásokig jutott.

A színjátszás sem marad ki az életéből: 2017. szeptemberében felvették a Kaposvári Egyetem művészeti szakára.

A Dal 2018 című műsorba „Azt mondtad" című szerzeményével jutott be.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

ATEMPO.sk / A DAL