A DAL 2018: Nene - Mese a királyról

Nene

A Nene Mese a királyról című dala is részt vesz az Eurovíziós Dalfesztivál 2018. január 20-én, 19.30-kor a Dunán induló magyar előválogató show-jában, A Dal 2018 versenyben.

A Nene zenekar 2017-ben alakult. A csapat minden tagja a Kodolányi János Főiskola valamelyik zenei szakának tanulója. A nevük sokak számára A Dal 2018-as színpadán válik ismertté.

A zenekar énekesnője Orsovai Renáta Katalin több tehetségkutató versenyen megmérettette már magát. A zene gyermekkorától kezdve élete része volt. A Kodolányi János Főiskola jazz-ének alapszakos hallgatója. Vokalistaként dolgozott Heincz Gábor BIGA, a Blahalousiana és Rácz Gergő mellett is.

SZAVAZZ A DAL 2018 KEDVENCÉRE!

A zenekar gitárosa Vörös Milán, aki egy zenekedvelő családból származik, ugyanis édesapja a Liszt Ferenc Zeneakadémián bőgő szakon végzett, nővére diplomás énekes, édesanyja csellózott, Milán pedig a gitárt választotta hangszeréül.

Márkosi József a formáció zongoristája, akinek édesapja dobos, öccse jazz-dob szakos, József pedig jazz-zongora alapszakra jár a Kodolányi János Főiskolára.

Boda Evelin a csapat basszusgitárosa. A Pikéthy Tibor Zeneművészeti Szakközépiskolában kezdett el basszusgitározni, jelenleg pedig jazz-basszusgitár szakra jár. A zenekarok, amelyekben játszott: Sub Bass Monster, Bernie and the Butterflies és a Lilin Quartett.

Varga Szabolcs a dobos, akinek már tízéves korában ütők voltak a kezében. 15 éves volt, amikor komolyabban elkezdett a zenével foglalkozni.

 

 

ATEMPO.sk / A DAL