A DAL 2018: Horváth Cintia & Balogh Tomi - Journey (Break Your Chains)

Horváth Cintia és Balogh Tomi

Jöjjön Horváth Cintia és Balogh Tomi Journey (Break Your Chains) című dala, mely szintén részt vesz az Eurovíziós Dalfesztivál 2018. január 20-én, 19.30-kor a Dunán induló magyar előválogató show-jában, A Dal 2018 versenyben.

Két fiatal zenész és az utazás. Horváth Cintia és Balogh Peti fiatal koruk ellenére rendkívül jártasak a zenei művészeti világban, A Dal 2018-ban indított szerzeményükkel pedig egy különleges utazásra hívják a zenekedvelőket.

24 éves, de már most számos díjat és több szólólemezt tudhat maga mögött Balogh Tomi jazz zongorista és zeneszerző. Gyermekkora óta érdeklődik a zene iránt, 13 éves korában kezdett el zenét tanulni. Ekkor felvették az Egressy Zeneművészeti Középiskola dob szakára, a jazz azonban hamar magával ragadta, és rájött, hogy a zongora és a zeneszerzés közelebb áll hozzá, így végül átiratkozott zongora szakra. Tomit leginkább az foglalkoztatja, hogyan szól ma a jazz, és hogyan tudja improvizatív zenéjével kortársait is megszólítani.

SZAVAZZ A DAL 2018 KEDVENCÉRE!

2013 őszén megnyerte a rangos, Vukán György által alapított Creative Art Díjat, zenekarával pedig 2014 májusában a Marosvásárhelyi Nemzetközi Jazz Verseny első helyezését nyerte el. 2015 tavaszán a Czech Jazz Contest-en és a Magyar Jazz Szövetség által alapított Jazz Combo versenyen ért el első helyezést kvartettjével. A Balogh Tamás Quartet fellépett már a Zeneakadémián, a Művészetek Palotájában és számos külföldi jazzklubban is. Tomi kétszer ülhetett zongorához szólóban a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben, másodjára mesterével, Binder Károllyal közösen. 2015-ben bekerült az 50 tehetséges magyar fiatal programba, sőt mentorával, Zsédával közös dalt is írtak. 2017-ben Junior Prima Díjat vehetett át. Tavaly a Berklee College of Music intézményében vett részt egy meghallgatáson, nagy álma, hogy az amerikai intézményben tanulhasson.

Horváth Cintia szintén 24 éves, Nagykanizsán született. Hat éves kora óta tanul zenélni, kezdetben hegedült. Középiskolás éveit Szombathelyen töltötte, a Művészeti Szakközépiskolában tanult és ott váltott énekre, kezdetben a klasszikus, majd a musical érdekelte inkább. Több országos musical versenyt is megnyert.

Érettségi után Cintia a fővárosi Bartók Béla Gimnázium és Szakközépiskolába került, itt varázsolta el az új stílus, a jazz. Azóta is a jazz szerelmeseként képzi magát, jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen tanul.

 

 

ATEMPO.sk / A DAL