KLIPPREMIER: “Legyél hangos szépen csendben!” - ütős újdonság a Useme-től

Useme

Az októberben megjelent második, Szélesvásznú ég című lemezük újabb single-jéhez forgatott videót a Useme, mellyel Orwell világát idézik meg. A Mézmocsár az album egyik kiemelkedő üzenettel bíró dala, mely arról a tehetetlen állapotról szól, amikor szó szerint beleragadunk egy egyébként fojtogató helyzetbe.

“Lehet az egy propaganda, egy rossz kapcsolat, rossz baráti társaság vagy akár munkahely. Bármelyikről legyen is szó, a lényeg ugyanaz: ahogy telik az idő, képes vagy benne maradni pusztán azért, hogy tartozz valahová, miközben képtelenné válsz, hogy önállóan gondolkodj és döntéseket hozz, hogy kiszabadulhass belőle. Mindannyiunkkal előfordult már ilyen, hogy későn kapcsoltunk, de fontos ezeket az élethelyzeteket felismerni.” - mesélt Csongor Bálint énekes, a szöveg írója a dal központi témájáról.

Ez a képi világ annyira erősen jelen van a dalban, hogy nem is volt kérdés, ugyanazt a tematikát jelenítik meg a videóklipben is. Jóval a forgatás előtt “castingot” hirdetett a zenekar, mellyel rajongóik számára kínálták fel a különleges lehetőséget, hogy ők maguk is szerepelhessenek a kisfilmben.

“Úgy éreztük, hogy a dal mondanivalója remekül párhuzamba állítható Orwell 1984-ének üzenetével és szimbolikájával, ezért a klip vizuális világának alapját is az 1984 filmváltozata ihlette.” - mondta a koncepcióról Tuza Norbert, a klip rendezője, az InkPanther produkciós csapat vezetője.

 

 

A Mézmocsár a március 14-i Akvárium Klubbéli koncert előtt megjelenő legfrissebb aktualitás, a szerdai buli pedig a Useme egyetlen tavaszi fellépése a fővárosban!

ATEMPO.sk