ÚJDONSÁG: Megérkezett az AŽUR bemutatkozó dala - Zuhanok

ÚJDONSÁG: Megérkezett az AŽUR bemutatkozó dala - Zuhanok

Az AŽUR zenekarra még az Öröm a zene tehetségkutató budapesti döntőjében figyeltünk fel, ahol az előadásuk nem csak minket, de a zsűrit is meggyőzte.

Most megérkezett a zenekar debütáló dala Zuhanok címmel, aminek szövege egyrészt Weöres Sándor játékosságát, másrészt egy pánikroham levegőtlenségét és bezártságát idézi fel, amiből a ‘Mit sütsz kis szűcs’ abszurd megjelenése jelenti az egyetlen kiutat. A zeneileg zakatoló és funky-disco elemeket használó, jellemzően AŽUR-os hangzású dal pontos betekintést ad a banda készülő lemezének várható hangulatába.

A szláv csengésű AŽUR (ejtsd Azsúr) név mögött egy 2016-ban alakult együttes áll. Az öttagú banda alternatív pop-rockot játszik, de imádnak kísérletezgetni. Tehetségükre a szakma is hamar felfigyelt: megnyerték az országos Öröm a zene tehetségkutatót, az induló zenekarok támogatására létrehozott ’Hangfoglaló Program’ keretein belül bekerült a Nemzeti Kulturális Alap jóvoltából a támogatott zenekarok közé. Az ötös fogat meghívást kapott az idei VOLT fesztiválra, tavasszal pedig indul az első turné, aminek keretein belül a Lóci játszik zenekarral közös bulikat csinál majd az együttes országszerte.

A Zuhanok című felvételhez társuló lyric videó képvilága a “Biodiversity Heritage Library” tanulmányrajzaiból áll, amit Kenny Fisher készített el Horváth Sári elképzelése alapján.

 

 

ATEMPO.sk