VIDEÓ: Nézz bele a Thália Színház új előadásába - Leenane szépe

A kassai Thália Színház legújabb előadásának premierjére készül. Csütörtök este mutatják be nyolc év után újra Martin McDonagh Leenane szépe című fekete komédiáját. Ezúttal egy teljesen új koncepcióban kerül a színpadra Bérczes László rendezésében.

 

Most pár perc erejéig belepillanthatunk a darabba Németi Róbertnek köszönhetően:

 

{jamedia src="http://vimeo.com/265354388" type="video" mtype="vimeo"}

 

A darabról

Mag és Maureen. Anya és lánya. Egy utálatos vénasszony és egy negyvenes vénlány. Valahol Írországban, ott is egy elhagyatott falu szélén, túl a végeken. A két nő lepattant, ócska házban él együtt immár négy évtizede. A sivár semmiben. Be lehet kapcsolni a rádiót, a tévét, ki lehet bámulni a koszlott ablakon: odakint sár, tehenek, örökeső. Innen mindenki elfelé. Angliába, Amerikába, akárhová.

 

Thália Színház

 

De most itthon van Londonból egy srác, Pato, szóval buli van a faluban, és úgy alakul, hogy a fiú Maureen ágyában ébred. Sőt, ki tudja, talán még magával is viszi a lányt. Angliába, Amerikába, akárhová. Anya és lánya gyűlölettel terhes, de végzetes magányt oldó együttléte veszélybe kerül. Cselekedni kell. Életekről döntő üzenetek és levelek végzik a kályhatűzben, és előkerül végül egy hegyes végű piszkavas is.
Leenane szépe ül anyja székén, maga elé néz, a semmibe. És szól a rádió.

 

Thália Színház

 

Unalmas, kilátástalan életekről ír frenetikus humorral napjaink egyik legjelentősebb drámaírója, Martin McDonagh. A kopár, történések nélküli vegetációt morbid krimik izgalmával tölti be a vér és a halál.
Szélsőséges, őrült tragikomédia…

 

Thália Színház

 

Szereplők

Mag - Szarvas József m.v.
Maureen - Varga Anikó m.v.
Pato - Ollé Erik
Ray - Habodász István e.h.

Fordította – Upor László
Dramaturg – Kiss Mónika m.v.
Diszlet- és jelmeztervező – Gadus Erika m.v.

Rendező – Bérczes László m.v.

 

Thália Színház

 

ZE, ATEMPO.sk
Fotó, videó: Németi Róbert