VIDEÓ: Nézz bele a Thália Színház új előadásába - Légy jó mindhalálig

VIDEÓ: Nézz bele a Thália Színház új előadásába - Légy jó mindhalálig

A kassai Thália Színház legújabb előadásának premierjére készül. Október 18-án, csütörtök este 19.00 órától mutatják be Móricz Zsigmond Légy jó mindhalálig című ifjúsági regényét, amelyet Kocsák Tibor (zeneszerző) és Miklós Tibor (dalszövegíró) musicallé formáltak.

Most pár perc erejéig belepillanthatunk a darabba Németi Róbertnek köszönhetően:

 

 

A darabról

Kocsák Tibor fülbemászó dalai és Miklós Tibor dalszövegei segítségével ismét megelevenedik a közismert történet – mi történik egy nyíltszívű becsületes fiúval, aki belekóstol az élet kis és nagy hazugságaiba, aki nem tudja elviselni az igazságtalanságot és naivan hisz a becsület erejében.

 

Légy jó mindhalálig

 

Árulásról, képmutatásról, gyengeségről és lelki erőről, az emberi kapcsolatok törékenységéről és az ember gyarlóságáról szól megint a példázat - hol meghatóan, hol iróniával, hol kritikusan, hol megértőn, hol viccesen, hol megrendítőn, hol énekelve, hol táncolva, hol esendően, hol bölcsen, de mindig a nézővel játékosan összekacsintva.

 

Légy jó mindhalálig

 

A darabban tíz gyerekszínész is szerepet kapott, a főszerepeket Képes Lóránt és Antal Márk játsszák. A rendező Dudás Péter.

ATEMPO.sk
Fotó, videó: Németi Róbert