KLIPPREMIER: Ricco Flash – Volt egy nyár

Ricco Flash

Nyári videóval jelentkezett Kovács Zsolt, alias Ricco Flash. A Komáromi járásbeli Kisszigeten élő rapper első „hivatalos” dala a Volt egy nyár címet kapta. A közel háromperces szerzeményből videoklip is készült, amit a Vág gútai vízpartján forgattak.

Az önkéntesek és jó ismerősök összefogásából született videó forgatókönyvét írta és rendezte Borka Roland, az operatőri és az utómunkálatokat Gőgh Krisztián végezte.

A dal és a klip is a múlt század kilencvenes évek szerzeményeinek és videóinak állít emléket, zenei illetve képi és színi világa az akkor divatos stílusokat idézi meg, ugyanakkor meglehetősen mai.

A történet szerint egy srác a strandra megy ismerkedni, ahogy ez annak idején szokás volt, és a strandos tevékenységek után ígéretes ősz felé tekint.

 

Ricco Flash

 

„Olyan dalt szerettem volna szerezni, ami visszahozza azokat a régmúlt időket, amikor még számítottak az emberi kapcsolatok, amikor még fontosak voltak egymásnak az emberek és sokkal közvetlenebbek és felszabadultak voltak. A szöveg is erre reflektál. A klippel pedig azt szerettem volna kifejezni, hogy ezek az értékek ma sem tűntek el, csak elnyomódtak, a háttérbe szorultak, azonban, ha ’nem punnyadunk’, akkor újra visszahozhatóak. Célom felrázni az embereket, visszaterelni őket a gyökerekhez, igazi értékek ápolására buzdítani őket. Minden megvan bennünk, csak elő kell bányászni” – fogalmazta meg a dallal kapcsolatos gondolatait Ricco Flash.

 

 

ATEMPO.sk