KLIPPREMIER: Itt a Különös szilveszter új feldolgozása

KLIPPREMIER: Itt a Különös szilveszter új feldolgozása

December 6-án mutatják be Goda Kriszta rendező ötödik mozifilmjét. A BÚÉK a „Teljesen idegenek” című, kirobbanó sikerű olasz film újragondolt, magyar változata. A film hangulatát 9 remek felvétel teszi még izgalmasabbá, melyek közül az egyik a „Különös szilveszter” című dal modern átdolgozása, amely JumoDaddy és Sena különös kollaborációja.

A felvétel a filmzene egyik zászlóvivője, amely a legendás Generál együttes „Különös szilveszter” című, 1977-ben megjelent, Várkonyi-Miklós szerzőpáros dalának újragondolása, mely a végefőcím alatt szólal meg. A modern, elektronikus zenei alapot az Irie Maffia és a Kelemen Kabátban zenekarok oszlopos tagja, idei Petőfi-díjas, Év DJ-je díjas, alternatív és pop körökben egyaránt óriási népszerűségnek örvendő Horváth Gáspár, azaz JumoDaddy készítette. Az elképesztő vokálokat pedig az Irie Maffia karizmatikus énekesnője, Sena biztosította. A hangfelvételek a Pannónia Stúdióban készültek, ennek lehetünk szem-, és fültanúi a klipben, ahol a werk részletek kockáin az előadók mellett feltűnik a film egyik producere, Geszti Péter és a film zenei producere, Balázs Ádám is.

 

 

Goda Kriszta, aki a „Csak szex és más semmi” óta kiemelkedően sikeres hazai filmeket rendezett, régi alkotótársával, Divinyi Réka forgatókönyvíróval, valamint ismert és elismert színészek segítségével kelti életre a csupa fordulattal, meglepetéssel teli szilveszter éjszaka eseményeit.

A történet keretét egy szilveszteri vacsora adja: évtizedes jó barátok merész játékba kezdenek – elhatározzák, hogy mobiltelefonjaikat az asztalra téve minden bejövő hívást, sms-t és üzenetet megosztanak egymással. A kezdetben szórakoztatónak tűnő játék hamar komolyra fordul, a kis elhallgatások után egyre mélyebb hazugságokra derül fény. Barátságok és szerelmek érnek véget, és mindenki szembesül a „nagy kérdéssel”, hogy az őszinteség vajon a legfontosabb vagy a legkártékonyabb dolog-e az emberi kapcsolatokban.

 

 

Az év vége vígjátéka december 6-ától megtekinthető a mozikban, a filmzenei album pedig december 8-ától érhető el a boltok polcain és az összes digitális zenei szolgáltató oldalán.

ATEMPO.sk