Így búcsúzott a Pósfa zenekar és Juhász Bence Zsombor a Pávától (VIDEÓ)

Így búcsúzott a Pósfa zenekar és Juhász Bence Zsombor a Pávától (VIDEÓ)

Lezajlott a Fölszállott a páva első középdöntője, ahol a Felvidéket két produkció képviselte: a zselízi Juhász Bence Zsombor szólótáncos és a gellei Pósfa zenekar Csiba Júliával az élen.

A tehetségkutatóban negyedikként lépett színpadra a zselízi néptáncos család sarja, Zsombor, aki jelenleg a Magyar Nemzeti Táncegyüttes tagja.

 

 

Zsuráfszky Zoltán szerint egy igazi előadó szabadon táncol és ki tudja adni magából a feszültséget általa, nem figyel senkire. A zsűritag még hozzátette, hogy fiatalosan táncolt s vállalta önmagát, amit ritkán látni és csak gratulálni tud a fiatal legénynek. Diószegi László szerint valóban nagy lelke van Zsombornak.

 

 

Utolsó előttiként mutatkozott be a Pósfa zenekar, akik tavaly nem hiába nyerték meg a Pávát. Mert fantasztikusak! A középdöntőre Rozsályi cigánydallamokkal készültek.

 

 

Agócs Gergely szerint nagyon szépen megtanulta a zenekar ezt az új stíluselemet.

 

 

Az este vendégprodukciói Gömörbe, a Felvidékre repítettek minket. Bastyúr István, ismertebb nevén Káposzta Pista és a második gyermekpáva győztes táncegyüttese, a somorjai Csali kápráztatta el a közönséget.

 

 

A nézők szavazatai alapján végül a felvidékiek a kitűnő produkciók ellenére nem jutottak tovább.

A döntőbe szavazatok által Sőregi Anna és Komáromi Kristóf, Bulyáki Anett és Oszlánszki Patrik, a Tokos Zenekar és a Debreceni Hajdú Táncegyüttes került, a szabadkártyát pedig a Szinvavölgyi Néptáncműhely kapta.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk
Fotó: Váradi Levente