A DAL 2019: Pápai Joci - Az én apám

Itt a következő dal, Pápai Joci Az én apám című szerzeménye, mely részt vesz az Eurovíziós Dalfesztivál 2019. január 19-én, 19.30-kor a Dunán induló magyar előválogató show-jában, A Dal 2019 versenyben.

Pápai Joci 1981-ben született. A zenével már korán kapcsolatba került, mivel bátyja hatására már 4 évesen elkezdett gitározni, dalokat írni. Fejlődése során hatással volt rá a 60-70 évek zenéje, a rock, a pop, soul, R&B stílusok.

Mindezek mellett a sport is meghatározó része volt az életének, de végül az zene mellett döntött. A nagyközönség előtt 2005-ben mutatkozott be a Megasztár című tehetségkutató műsorban, ami után önálló nagylemezzel debütált.

Első nagy slágere a „Ne nézz így rám” című dal volt. 2006-tól számos felvételben („Nélküled”, „Nekem ez jár”) közreműködött Majka oldalán, de a legnagyobb sikert 2015-ben megjelent, „Mikor a test örexik” című daluk aratta. Joci ezután egy újabb önálló dallal jelentkezett, amit Caramellel és Szabó Zével közösen hoztak létre, „Elrejtett vilag” címen. Majkával közösen is adtak ki egy könnyed pop-funk dalt, melynek címe „Senki más” volt.

A Dal 2017 győzteseként az Eurovíziós Dalfesztiválon nyolcadik helyezést ért el. Pápai Joci nemcsak énekes, hanem zeneszerző és szövegíró is, azóta már számos új dallal jelentkezett.

Az én apám című dal szövegét Molnár Ferenc Caramel, a zenéjét pedig Joci és Caramel közösen írták.

 

 

ATEMPO.sk