Antal Tímea és férje, Demko Gergő közösen üzen a Kedves Világ!-nak (KLIP)

KLIPPREMIER: Antal Tímea és Demko Gergő közös újdonsága - Kedves Világ! (A DAL 2019)

Antal Tímea férjével, a felvidéki származású Demko Gergővel közösen adja elő a Kedves Világ! című szerzeményüket, mellyel A DAL 2019-es TOP 30-jába is bekerültek.

A szövegét Szigyártó Johanna írta. „Először ez született meg vers formájában.

Megihlettek a sorai, gitárt ragadtam és nagyon rövid idő alatt meg is született a dal, aminek a végleges hangszerelését a férjem, Gergő készítette el.” - árulta el Timi portálunknak.

A dalhoz hangulatos klip is készült. „Egy régi bútorokkal berendezett lakásban képzeltük el a videó cselekményét, majd a talált helyszín elrendezése tette lehetővé, hogy egysnittes videót készítsünk. Megálmodója a videoklip készítője Rosta Márk, magát a történetet pedig együtt találtuk ki. Hálásak vagyunk a klipben szereplőknek, Rigó Mártonnak és Barsi Bendegúznak is. A videóban szerettünk volna egy olyan történetet leírni, amely egy kisfiúról és a világhoz íródott leveléről szól. Az ember élete egy hosszú út, mely tele van mellékutcákkal, amiket olykor nagyon szeretünk, és van amikor azt érezzük, a világ nem hallgat meg bennünket. Ezt az érzést szerettük volna valahogyan kifejezni.” - mondta az énekesnő.

 

Antal Tímea és Demko Gergő

 

Timi gyermekkora óta szívügyének tartja a népzenét, az újdonság is népi motívumokkal van fűszerezve. Tizenöt éves korában lett szerelmese a könnyűzenének. 2012-ben az év női hangjának választották, 2013-ban a Transylvanian Music Award felfedezettjévé/ Év női hangjává. Zenei tanulmányait a Kőbányai Zenei Stúdióban végezte. 2016-ban jelent meg Még az úton c. kislemeze, majd ezt követte több single is napvilágot látott.

Az énekesnő 2015-ben a középdöntőig jutott a Duna Televízió dalversenyében. Ezúttal viszont már férjével közösen állnak színpadra.

„Mivel manapság meglehetősen ritka az olyan platform, ahol egy előadót/zenekart a műveik által lehet igazán megismerni, nagy jelentőséggel bír számunkra, hogy beválogatták a dalt a legjobb 30 közé.

Legfőbb célunk, hogy a dalunkat széles körben népszerűsítsük, eljuttassuk a közönségünkhöz.” - fogalmazott Gergő.

 

 

A páros első nagylemeze februárban jelenik meg, melyre minden dalt ők magunk írtak. „Nálunk ez már bevált folyamat.

Úgy gondoljuk, a dalaink attól lesznek egyediek és legfőképpen őszinték, hogy mi magunk írjuk őket.

Az albumon gőzerővel dolgozunk, de nyilván most számunkra az elsődleges A DAL 2019-ben való szereplésünk, ezerrel zajlanak az előkészületek.” - mondta a szepsi születésű zenész. „Ezen felül pedig reméljük 2019-ben sok koncerten fogunk tudni találkozni a közönségünkkel!”

Gergő 2006-ban költözött Budapestre Felvidékről, amikor is megkezdte zenei tanulmányait az Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskolában. Középiskola közben kezdett el zenélni a magyar könnyűzenei élet számos zenekarával. Olyan előadókkal dolgozott már együtt session-zenészként, mint a Bon-Bon, Fiesta, Rúzsa Magdolna, Kulka János, Takács Nikolas, Radics Gigi vagy Vastag Csaba. A feleségével közös zenekarban pedig ő látja el a zenekarvezető/zenei producer szerepét.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk
Fotó: Rosta Márk