A DAL 2019: Kyra - Maradj még

Jöjjön Kyra Maradj még című dala, mely szintén részt vesz az Eurovíziós Dalfesztivál 2019. január 19-én, 19.30-kor a Dunán induló magyar előválogató show-jában, A Dal 2019 versenyben.

Talán még senki sem állt olyan sokszor A Dal színpadán, mint Fedor Kyra, aki 2013 óta a műsorban állandó vokalistaként tűnt fel számos előadó mögött. 2017-ben első saját dalával mérette meg magát, 2019-ben pedig újra visszatér.

Az énekesnő 20 éve van pályán, azonban csak 2 évvel ezelőtt vágott neki szólóban zenei útjának. Zenei tanulmányait 13 évesen kezdte Pintácsi Viktória énekiskolájában, majd a Kőbányai Zenei Stúdióban Munkácsi Bea tanítványaként folytatta és olyan tanároktól kapta a zene szeretetét, mint Póka Egon, Tóth János Rudolf, Ullmann Ottó, Berki Tamás, Viktor Máté vagy Esze Jenő.

A nagy nyilvánosság előtt alig 15 évesen tűnt fel a Tv2 KIFUTÓ című tehetségkutató műsorában, 1998-ban, ahol döntőbe jutott, majd műsorával körbe is járta az egész országot. Már ekkor eldőlt, hogy a zene iránti elkötelezettsége egy életre szól.

Azóta több ezer élő koncerten, televíziós műsorban bizonyította vitathatatlan tehetségét, zenei alázatát, helyét a XXI. századi zenei életben. Jellegzetes orgánumának, elbűvölő személyiségének és az elképesztő zenei és színpadi tapasztalatainak köszönhetően a magyar könnyűzene szinte minden nagyságával zenélt, énekelt már együtt. Az elmúlt években rendszeresen feltűnt Charlie, Demjén Ferenc, Kovács Kati, Zalatnay Cini, Szulák Andrea, Keresztes Ildikó, Szolnoki Péter, Éliás Jr., Tóth Vera, Mohamed Fatima, Gáspár Laci, Rácz Gergő, Kökény Attila, Király Viktor, Vásáry André, Szabó Ádám, de a Belga együttes produkcióiban is.

2013 óta az Abrakazabra zenekar produkcióival járta az országot Bebével, Heincz Biga Gáborral, Somló Tamással, Karácsony Jánossal, Charlie-val, Tóth Verával, Éliás Jr.-al, Erdélytől Burgerlandig mindenfelé fergeteges koncerteket adva a nagyérdemű publikumnak.

2014-ben Kállay Saunders András oldalán részt vett az Eurovíziós Dalfesztivál nemcsak hazai döntőiben, hanem a Koppenhágában megrendezésre került Nemzetközi Döntőben is, életre szóló élményként.

A Maradj még zenéjének és szövegnek szerzője, valamint a zenei producer Kyra, a hangszerelés pedig LehoDaNel érdeme.

 

 

EZ, ATEMPO.sk