KLIPPREMIER: Vavra Bence – Szótlanság (A DAL 2019)

Vavra Bence

A ByTheWay zenekar tagjaként megismert Vavra Bence újra ott van az Eurovíziós Dalfesztivál 2019. január 19-én, 19.30-kor a Dunán induló magyar előválogató show-jában, A Dal 2019 versenyben. A Szótlanság című dalával harmadszor állhat a műsor színpadán.

Bence Szegeden született, de Debrecenben nőtt fel, ott járt iskolába. Az Ady Endre Gimnázium dráma szakán tanult, ahol saját elmondása szerint a tananyagon túl talpraesettséget, kiállást és jó kommunikációs készséget is tanult. Mellette a Simonffy Emil Zeneiskolában 11 évig tanult zongorázni. Hobbija a kosárlabdázás.

Először 2010-ben, majd 2012-ben jelentkezett az egyik tehetségkutatóba, mindkét alkalommal a legjobb 150 közé jutott. 2012-ben már a legjobb 50 énekes közé is bekerült. Ebben az évben ismerkedett meg a későbbi zenekara, a ByTheWay tagjaival: Feng Ya Ou Ferenccel, Patocska Olivérrel és Szikszai Péterrel.

A négytagú formáció 2013-ban ismét indult egy tehetségkutatón és ez az év hozta meg Bencének a nagy áttörést, ugyanis bejutottak a fináléba, ahol második helyezést értek el.

2014. augusztusától trióban folytatják a zenélést. A csapat első nagylemeze 2014. októberében készült el.

A ByTheWay zenekarral 2016-ban elindultak A Dalban a Free to Fly címmű slágerükkel, ahol a középdöntőig jutottak. Bence közben folytatta a tanulást: 2014-től a Budapesti Corvinus Egyetem alkalmazott közgazdaságtan szakának hallgatója. A ByTheWay tagjai 2017 novemberében jelentették be a zenekar megszűnését.

Bence ezután Ceasefire X néven szólókarrierbe kezdett és már az első számával, a Satellites-al ott volt A Dal 2018 színpadán.

A Szótlanság című „szerelemdal”-hoz egy friss klip is készült, melyet Péteri Márk készített és egy impozáns kúriában láthatjuk a szereplőket. A zenét Csöndör László "Diaz" és Kozma Kata közreműködésével készítette Bence, a szöveget Csöndör László "Diaz" és Fodor Máté írták.

 

 

EZ, ATEMPO.sk