KLIP: Az Arizóna és a 307music újdonságával hangolódjunk a szülinapi nagykoncertre (INTERJÚ)

KLIP: Az Arizóna és a 307music újdonságával hangolódjunk a szülinapi nagykoncertre (INTERJÚ)

Az idén tizedik születésnapját ünneplő csallóközi Arizóna zenekar új albummal és videoklippel hangol a születésnapi, lemezbemutatóval összekötött nagykoncertjére, amelyre március 29-én kerül sor a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban.

A Hányszor kell még? című dal klipjét, mely természetesen ott lesz a jubileumi XÉV lemezükön, Németh ´Kobe´ Dániel rendezte, és a dunaszerdahelyi MAX bevásárlóközpontban készült. Maja énekét és a fiúk zenéjét ezúttal Posztobányi Márk valamint Karácsony Gyuri rapje, vagyis a 307music is színesíti.

 

Gasparik Majával, a zenekar énekesnőjével a klipről, az új lemezről és a hétköznapi munkaügyi és a zenekari kötelezettségek összeegyeztethetőségéről beszélgettünk.

Hogyan születtek meg az új lemez dalai?

Mivel idén 10 éves az Arizóna, tudtuk, hogy egy lemezzel szeretnénk kedveskedni azoknak, akik hallgatnak és követnek minket. Gasparik Fecó, nemcsak a zenekarunk menedzsere, de dalaink szerzője is.

Ami pedig a dalszövegeket illeti, az ismert magyarországi dalszövegírók mint Major Eszter, Lombos Márton remek írókészségükkel úgy gondolom névjegyüket ott hagyták a dalainkon.

Sütöri Patrik, basszusgitárosunk is kipróbálta magát ebben a pozícióban, valamint én is írtam két szöveget a lemezre.

 

A szokásotokhoz híven, ezúttal is teret adtatok vendégelőadóknak, hogy ezáltal is színesítsétek a zenei hangzást?

Igen, ezzel is igyekeztünk színessé varázsolni a 10 év munkájának legújabb gyümölcsét.

Folytatjuk a hagyományunkat, az előző lemezeken is szerepeltek más előadók egy-egy közös dal erejéig, ezúttal egy fiatal rapformációval, a 307music két tagjával készítettünk közös dalt, múlt héten debütált a Hányszor kell még? című közös szerzeményre készített videoklipünk. De nagy öröm számunkra az is, hogy Sipos Dávid szaxofonon működött közre a lemezen az egyik dalban.

 

Az új lemez dalait élőben is prezentálni szeretnétek a közönségnek, ráadásul a kezdeményezésnek jótékonysági vetülete is van.

Így igaz. Az elmúlt időszakot egy jótékonysági lemezbemutató koncerttel szeretnénk megkoronázni 2019. március 29-én a Dunaszerdahelyi VMK színháztermében. Minden tekintetben izgalmas, és nagyszabású koncertnek nézünk elébe, amelyre természetesen lelkesen készülünk.

A belépőjegyek teljes árát pedig egy család megsegítésére fordítjuk.

 

Arizóna

 

A civil munkád a médiához köt, ami nem áll túl messze a színpadi jelenléttől sem, hiszen mindkét esetben úgy kell előadnia magát az embernek, hogy az érdekes legyen és lekösse, magával ragadja a nézőket, a közönséget. De idő és energia befektetés tekintetében miként lehet e két tevékenységet győzni?

Igen, rádiós műsorvezetőként és televíziós híradósként tevékenykedem a hétköznapokban. Az a tapasztalatom, hogy szépen el lehet választani a kettőt egymástól, ugyanis a munkámat hétköznap végzem, míg a zenekar énekesnőjeként főként hétvégén koncertezünk. Ha a kérdésed arra irányult, hogy nem ütközik-e a kettő, akkor azt kell mondanom, hogy néha igen, de igyekszem okosan mérlegelni és rendet tartani a határidőnaplómban.

Idén például rengeteg felkérést kaptam műsorvezetésre különféle hétvégi rendezvényekre. Amikor koncert van, akkor nem tudok eleget tenni a műsorvezetői felkéréseknek. Természetesen a péntek és szombati napok elsősorban a zenekaré.

Szeretnénk minél több helyszínre eljutni, bemutatni a lemezt, megszerettetni az emberekkel legújabb dalainkat, úgyhogy remélem sok új arcot ismerhetünk meg 2019-ben is!

 

Köszönjük a beszélgetést.

Robay, ATEMPO.sk