ÚJDONSÁG: Szarka Tamás – Nem bánom (+SZÖVEG)

ÚJDONSÁG: Szarka Tamás – Nem bánom

Újabb dalt hallhatunk Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapítójának legújabb Sósósó lemezéről. Itt a Nem bánom, mely már szintén elérhető a legnagyobb videómegosztón. A dalt augusztusban a párkányi Forma Festen is hallhatjuk majd, ahol lemezbemutató koncertet ad Tamás zenekarával.

 

 

Dalszöveg: NEM BÁNOM

Ne magyarázz, ne magyarázz,
boldog vagyok, hogyha boldognak látsz.

Nem bánom, itt vagyunk,
na láss, na láss, na láss boldognak!
Kösz szépen, jól vagyunk,
hülyék, hülyék a vérbe húztak.

Megmondod, hogy vagyunk,
mer´a meg- a megmondó vagy.
Szádtól rosszul vagyunk,
az ördögöt istápolgattad.

Mindenkit meghagyunk,
ha nem, ha nem, ha nem kóstolgat.
Felrázzunk, s ringatunk,
ahol az álmok laknak.

 

A Sósósó című dupla CD-n Tamás néhány opusa mellett a legismertebb szerzeményei (Tánc a hóban, Kézfogás) és a grandiózus 2018. augusztus 20-i budapesti tűzijáték dalai is hallhatóak.

 

Szarka Tamás & Ghymes nyári koncertturnéja

 

Szarka Tamás Kossuth-díjas előadóművész, zeneszerző, költő 40 éve áll színpadon. Dalaira a már jól ismert, sajátos stílus jellemző irodalmi értékű szövegvilága mellett. Zenéje és versei hatnak az értelemre, az érzelmekre és az érzékekre. A zene mélyről jön és erőt ad.

Zeneszerzői, előadó pályafutása szinte példa nélküli sikertörténet. Az elmúlt 4 évtized alatt több mint 350 dalt szerzett. Több mint 3000 koncertet adott a világ 25 országában, 4 nagykoncertet a Budapest Arénában és 2016-ban közös koncertet a világhírű Grammy-díjas gitárossal Al Di Meolaval.

A 2018. augusztus 20-i budapesti tűzijáték zenéjének és verseinek alkotója. A 30 perces, grandiózus mű szól Szent István királyunk intelmeiről, Magyarországról, annak születéséről, fennmaradásáról és a hozzá való mai viszonyunkról.

Egész estés zenés színházi darabjait mind siker koronázta (A cigánytábor az égbe megy, Vérnász, Benyovszky, Dózsa, Mária). Az Éden földön című darabot 2015. szeptember 25-én mutatta be a Budapesti Nemzeti Színház és az eltelt időszakban húszezren tekintették meg. A művész Rudolf Péter felkérésére komponálta meg az Üvegtigris 2. filmzenéjét.

EZ, ATEMPO.sk