Adele feldolgozás a Gilotintól

Az ímelyi Gilotin zenekar új dallal rukkolt elő, mely ezúttal egy feldolgozás. Adele Set Fire to the Rain című slágerét gondolták újra. Ennek apropóján beszélgettem Pogány Tiborral, a Gilotin basszusgitárosával:

 

Hogyan esett a választás erre a dalra?

Több dal is szerepelt a listánkon, de nem kaptunk engedélyt a kiadótól vagy az előadótól, vagy simán válaszra sem méltattak minket. Azután döntöttük, hogy üsse kő, belevágunk. Mindenképp egy ismert dalt szerettünk volna feldolgozni. Figyelembe vettük azt is, hogy léteznek a világhálón feldolgozások egy-egy dalra, és hogy azok milyen ahhoz képest, amit mi szeretnénk létrehozni. Szóval egy rövid áttekintést, elemzést is megejtettünk. A komponálás alatt mindvégig arra törekedtünk, hogy az eredeti dal felismerhető legyen, de viszont "gilotin ízű", ha lehet így fogalmazni.

Az én ötletem volt, hogy legyen egy Adele dal, mivel hogy nem titkoltan tetszenek a szerzeményei és manapság szerintem ő abba a szűk női pop előadók csoportjába tartozik, kik nem meztelenkedéssel vagy provokatív videoklipekkel gyarapítják a rajongótáborukat, ami napjainkban bizony nagy szó.

 

Szerettétek volna hivatalosan is megjelentetni ezt a feldolgozást?

Az eredeti terv az volt, hogy ez a dal bónuszként fog szerepelni a hamarosan megjelenő angol és a magyar nyelvű nagylemezen egyaránt. Miután a Universal Music több hónap hallgatás után egy szó nélkül visszautasította a beadványunkat, így ez sajnos nem jött össze. Ezután határoztuk el, hogy mindenképp felrakjuk a dalt a világhálóra. Pár hónapja már a koncertjeinken is játsszuk ezt a feldolgozást, és a visszajelzések alapján az embereknek tetszik a nóta. Volt olyanra is példa, hogy egy illető mesélte nekem mennyire jó ez a dal, és miután elárultam neki, hogy Adele egyik dalát dolgoztuk fel, az kérdezte tőlem, hogy, idézem "ki az az Adele?" :-)

 

Mikorra is várható az új lemez?

Az első magyar nyelvű nagylemezünk megjelenése ez évre van időzítve, még hátra van egy kis stúdiómunka. Azon fáradozunk, hogy a karácsonyfa alatt minden kedves rajongónk megtalálhassa.

 

És mikor jön az újabb feldolgozás? :-)

Több feldolgozással egyenlőre nem készülünk, de benne van a levegőben, hogy a jövőben még előrukkolunk némi meglepetéssel.

 

Halljuk hát a "gilotin ízű" Adele slágert:

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk