HALLGASD MEG! Tompos Kátya énekli a Színházak Éjszakája “himnuszát” - Viszlek haza

Tompos Kátya dalos játékra hívta kollégáit, többek közt Udvaros Dorottyát, Vecsei H. Miklóst és Mucsi Zoltánt. Hangulatos videoklip készült a Színházak Éjszakája idei “himnuszához”, melyet Hrutka Róbert és a népszerű színésznő közösen jegyeznek. A Viszlek haza kapcsolódik az évadnyitó fesztivál ezévi mottójához is.

Fülbemászó zenével és egy imádnivalóan jókedélyű klippel nyomja meg a nyár végét Tompos Kátya színésznő és Hrutka Róbert zeneszerző. Viszlek haza című daluk a Színházak Éjszakája felkérésére született, és forgattak is hozzá egy napfényes videót, melyben közkedvelt színészek és énekesek is szerepet kaptak.

Udvaros Dorottya, Vecsei H. Miklós, Tóth Vera, Beck Zoli, Scherer Péter és Mucsi Zoltán kerültek a klipbe - sorolja a cameo-kat Kátya, amikor a klipről kérdezzük. - Egyetlen olyan napunk volt, ami a teljes stábnak megfelelt, és egy spontán ötlettől vezérelve azt mondtam, ugorjunk le az Ördögkatlanra. Gyakorlatilag a helyszínre leérve fűztük meg a szereplők nagy részét, hogy adják az arcukat a dalhoz, és mindenki nyitott és odaadó volt.”

Te mit viszel magaddal? - ez a mottója az idei Színházak Éjszakájának, melyre 2019. szeptember 21-én kerül sor. A szlogenben egyszerre két jelentés is jól megfér egymással: a szervezők kíváncsiak, ki mivel készül erre a kalandos éjszakára, és arra is, hogy a nézők milyen felejthetetlen élményekkel távoznak a színházból. Kátya és Hrutka Róbert is erre a gondolatra fűzték fel a slágergyanús szerzemény szövegét.

A dalnak - Kátya szavaival élve - magával ragadó stílusa, könnyedsége és ritmikája lett, öröm volt dolgozni rajta.

“Miután felvettük az összes hangsávot és kész lett a keverés, úgy örültünk neki, hogy elkezdtünk rongylábazni rá, mint két kisgyerek.”

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Idén 34 színház csatlakozott a nyolcadik alkalommal jelentkező színházi évadnyitó fesztiválhoz, melyre ebben az évben a magyar dráma napján kerül sor. 

 

RÉSZTVEVŐ SZÍNHÁZAK:

ÁTRIUM, Baltazár Színház, Bethlen Téri Színház, Budapest Bábszínház, Budapesti Operettszínház, Dumaszínház, Hatszín Teátrum, Játékszín, József Attila Színház, Jurányi Inkubátorház, Karaván Színház, Karinthy Színház, Katona József Színház, Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, Madách Színház, Magyar Állami Operaház - Erkel Színház, Momentán Társulat, MU Színház, Nemzeti Színház, Nemzeti Táncszínház, Örkény István Színház, Magyar Színház, Radnóti Miklós Színház, Rózsavölgyi Szalon Arts&Café, RS9 Színház, StúdióK, Ódry Színpad - Színház- és Filmművészeti Egyetem, Szkéné Színház, Thália Színház, Trafó, TRIP, Újszínház, Vidám Színpad, Vígszínház.

ATEMPO.sk