VIDEÓ: Vadkerti Imre, Varga Miklós, Vikidál Gyula és Feke Pál közös klipben - István, a király iskolába megy

VIDEÓ: Vadkerti Imre, Varga Miklós, Vikidál Gyula és Feke Pál közös klipben - István, a király iskolába megy

Elindult az István, a király iskolába megy... című zenés színházi tehetségkutató verseny általános iskolás korú gyermekek számára. Magyarországi és külhoni magyar nyelvű iskolák és diákjaik jelentkezését várják, akik előadják, rögzítik a rockopera egy-egy jelenetét.

Megjelent az egész Kárpát-medencét megmozgató kezdeményezés promóciós kisfilmje is, amelyet a rockopera szereplőivel - Varga Miklóssal, Vikidál Gyulával, Feke Pállal, Vadkerti Imrével - és a Magyar Állami Operaház Gyermekkarával forgattak.

 

A diákok produkcióit a zsűri és a közönség egyaránt elbírálja; a győztes iskolák és szólisták egy stadion méretű helyen fogják bemutatni a rockoperát.

Szörényi Levente és Bródy János legendássá vált, napjainkra a Nemzeti alaptanterv részét képező művének ősbemutatója 1983-ban a városligeti Királydombon volt. Az István, a király iskolába megy... program a centenáriumi trianoni megemlékezéssorozat része.

A győztesek egyik díja az lesz, hogy elutazhatnak Párizsba, és egy versailles-i kirándulás keretében megnézhetik a trianoni szerződés aláírásának helyszínét.

 

Jelentkezési határidő 2019. november 30.

JELENTKEZZ

EZ, ATEMPO.sk