Rúzsa Magdi megmutatja szülőföldjét – Hazatalálsz (VIDEÓ+SZÖVEG)

ÚJDONSÁG: Rúzsa Magdi megmutatja szülőföldjét – Hazatalálsz (+SZÖVEG)

Megjelent Rúzsa Magdolna új videóklipje, ami a Hazatalálsz című dalához készült a Road Movie projekt keretein belül.

A szöveget Magdi írta, a zenét pedig Szakos Krisztiánnal közösen szerezték. A videót Varró Zoltán ötlete alapján Gráf Péter rendezte, céljuk az volt, hogy minél jobban elkalauzolják a nézőket az énekesnő világába, és megmutassák, merre ment nap, mint nap az iskolába, hova bújt el a világ elől, ha egy kis magányra volt szüksége, és honnan indult a karrierje.

A történet alapján az énekesnő hazatér Kishegyesre, ahol felnőtt. Abban az általános iskolában is forgattak, ahol Rúzsa Magdi tanult, de az igazi barátai, szülei is feltűnnek a videóban.

„Azért örülök most ennyire mert ez a videó igazi. Minden barát, az utcák, a házunk, az udvar. Igazi Kishegyes, a bölcsőm, és most megmutathatom úgy, ahogy én látom és láttam mindig a fejemben. Csak a jó dolgokat hagytam meg, mert már csak azokra van szükségem, persze sokáig a rossz is kellett, hogy hajtson, vigyen előre. A jó dolgok viszont már többet adnak. Éltetnek bennem valami furcsa vonzalmat, szeretettel teli ölelést ez a sokszor bánatos, sokszor nehéz és szürke, máskor meg ezer színben tündöklő, csendes falucska iránt.

Amikor a Telecskai-dombok közé besettenkedik az ősz, és megérzem a füst szagát a levegőben, azonnal összeszorul a torkom. Ilyenkor szinte érzem a hátizsák súlyát a vállamon. Anyámra meg apámra gondolok meg a szorgos kis kezükre. Látom a szemüket, a szájukat, ahogy csak hallgatnak és tűrik az életet.

Nem volt meg mindenünk, meg nem is nevettünk túl sokat, a ruhát csak egymásról örököltük, de kaptunk utat, tapasztalatot meg tudást. Itt nehéz életet élnek az emberek, de becsülettel és tele hittel. Már nem is haragszom se a kapára, se a földekre, mert általuk lettem ilyen kitartó, munkától nem félő ember ebben a nagyvilágban. Vágyakat és álmokat adtak, és erőt, hogy elérjem őket.”

 

 

Rúzsa Magdival év végéig Felvidéken is találkozhatunk az Ég és föld koncertturnéja keretében. Dunaszerdahelyen, Komáromban, Kassán és Érsekújvárban is hallhatjuk az énekesnő legnagyobb slágereit.

 

Dalszöveg: Hazatalálsz

Kékes sárga fényben
úszik a táj..
Itt hagyod, egy részed
a szél se jár,
Ooooo
szíved a peronon vár.

Integet utánad,
régóta már..
Elkerüli csendben
ki erre jár,
Ooo
szíved a peronon vár.

Egyszer majd úgyis hazatalálsz,
visszahív utca, tér s a ház.
Egyszer majd úgyis hazatalálsz,
egyszer majd úgyis hazatalálsz!
Hazatalálsz ...

Mézbe rajzolt képek,
batikolt nyár..
Úgy rohan az élet
most vigyázz rá!
Ooo
szíved a peronon vár.

Megfogtál egy percet,
hullik a hó..
A hidegből is maradt
Valami jó.
Ooo
szíved a peronon vár.

EZ, ATEMPO.sk