FRISS HAZAI: Újdonság a Crux zenekartól – Megváltottál

Új dallal és klippel jelentkezik a felvidéki CRUX keresztény könnyűzenét játszó formáció. Az egyházfai zenekar célja, hogy a dalaik és a zenéik által megérintsék az emberek szívét, közelebb hozzák az emberekhez a keresztény lelkiséget.

A negyedik klipjük, mely a Megváltottál címet kapta a misszió világnapján jelent meg.

„Nem egy tudatos tervezés eredménye volt a megjelenés ideje, de véletlennek sem nevezném :) Úgy gondoljuk, hogy ez jól kifejezi a videoklip létrejöttének célját: szeretnénk, ha a dal üzenete minél több embert megszólítana, a videó pedig egy eszköze ennek a küldetésnek.”

- árulta el Sikula Gábor.

A zenét Baar Igor szerezte, aki a zenekar dobosa és egyben producere is. A szövegíró pedig Marosi Péter, akit korábban a zenekar énekeseként ismerhetett a közönség, jelenleg zeneszerzőként és szövegíróként tevékenykedik a csapatban.

„A megváltás számunkra sokkal többet jelent, mint valamiféle büntetés elengedése. Ha valóban engedjük, hogy az Isten átformálja a szívünket, akkor Jézus követése nem csak megtanult viselkedések és szabályok betartása lesz, hanem egy belülről forrásozó, valódi lelkiség. Ennek a szabadságát és örömét fejezi ki a dal, amely valójában egy meghitt beszélgetés az Istennel.” - tette hozzá Gábor, aki a zenekar egyik gitárosa.

 

Crux

 

Az új dalhoz egy kitűnő klip is készült. „Molnár Csaba rendezte és neki köszönhetjük a videó ötletét, megvalósítását is. A forgatáson egy fantasztikus stáb segítette őt, az ő precíz munkájuk és lelkesedésük érdeme ez a klip. Nagyon élveztük a közös munkát, és reméljük a jövőben még sokszor dolgozhatunk együtt velük.

A forgatás helyszíne Fél községben az Art Hotel kastély mellett a helyi kultúrház volt, a templomi jeleneteket pedig Egyházfán készítettük.

Mindkét község szervesen kapcsolódik hozzánk: a zenekarunk Félben alakult, jelenleg pedig Egyházfán van a székhelyünk.”

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

És hogy min is dolgozik jelenleg a csapat?

„Elsősorban szeretnénk befejezni és kiadni a legújabb lemezünket, amelynek dalait idén már sok helyszínen játszottuk élőben is. Ezzel párhuzamosan pedig egy másik projekt is zajlik a stúdióban, egyelőre legyen elég annyi, hogy több meglepetéssel is készülünk a jövő évre.

Az év végén pedig minden évben tartunk egy zenekari karácsonyt is, ez idén sem lesz másként :)” - zárta a beszélgetést Gábor.

A zenekart több koncert és zenés alkalom várja a jövőben és felvidéki helyszíneken is láthatjuk majd őket. Érdemes követni közösségi oldalukat is, de mi is hírt adunk majd ezekről az eseményekről.

A zenekar aktuális felállása

Gábriel Deni - ének
Gábriel Pál - akusztikus gitár
Sikula Gábor - elektromos gitár
Katarína Kozelková - cselló
Belicza Tamás - basszusgitár
Igor Baar - dob

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk