KLIPPREMIER: Megérkezett Szószátyár első videója – Úgy élj

Szószátyár, azaz a gútai Marosi Róbert nem ismeretlen a hazai közönségnek. Többek közt a túlontool bandában is a fronton áll, de ezúttal szólóban mutatja meg, mi is rejlik benne.

Elkészítette első klipjét Úgy élj címmel, ami valójában meg sem az első. „Már 2018-ban is készülőben volt egy klip a Sláviková 7. című dalomhoz, de sajnos a felvételek elvesztek, ekkor úgy éreztem, hogy oka volt annak, hogy ez történt.

2019. szeptemberében felvettük az Úgy élj című dalomat és úgy éreztem, most van itt az ideje, hogy vászonra is vigyem a gondolatokat.” - árulta el a rapper.

Az újdonság szövegét Robi írta, a zenét pedig az Utópia Sonic Beats készítette. A dalt Michalovič “OJ” Tibornál vették fel, aki a keverésért is felelt.

 

Szószátyár

 

„A dal egy skizofrén állapotot foglal magába. Az egyik oldal a hedonista szerepet mutatja be a másik oldal pedig a megtisztulást. Az elején már szinte el is árulja magát a szöveg:”

“Percek alatt, ha tud éveket él,
Ott volna jó, de most jó itt”

A videó elején látható pár képkockát Gőgh Bence (túlontool) garázsában forgatták, a többi részt pedig a saját házban. „A forgatókönyvet és a felvételeket Száraz Pista készítette. Róla tudni illik, hogy Olaszországban végzett filmszakon. A videót pedig Gőgh Ákos (túlontool) vágta, majd színezte.

Nagyon sokat köszönhetek a srácoknak, hisz rengeteg munkájuk van a videóban.”

És akkor jöjjön az újdonság, az Úgy élj!

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Robi még 2014-ben döntöttel, hogy megpróbálkozik a reppenéssel. „Mácsodi Gergely barátom meg is szenvedett velem, mivel

én régebben rock és punk zenével foglalkoztam és ezáltal nehéz volt az átállás, de ő látott bennem valamit és biztatott, hogy sose hagyjam abba.

Én most már rappel és reggaevel foglalkozom, de mellette gyakorlom a metálosabb hangzást is.” - tette hozzá.

„Szószátyár, azzal a céllal indult útnak, hogy amit látok és érzek vagy épp gondolok, azt egy kicsit máshogy adjam elő, mint a mai előadók. Alapból szerettem volna egy kicsit úgymond „megborultabb” szövegvilágot. Aztán, jött az, hogy kicsit játsszak a hangommal. Nagyon sokan hasonlítgatnak másokhoz, de ezt fel sem veszem.

Minden amit csinálok az teljes mértékben én vagyok. Ebből adódóan, úgy gondolom, hogy ezek a dalok nem fognak szólni például egy buliban.

 

Szószátyár

 

Így nem is nagyon gondolkodom még, hogy a Szószátyár projekttel színpadra álljak. És itt jön képbe a túlontool. Az a zene és szöveg amit a zenekarral csinálunk az megállja a helyét a színpadon és egy buliban is.”

De vannak tervek bőven a jövőre nézve is. „Szeretnék újabb klipeket, a következő dalok pedig már készülőben vannak. Lesz köztük egy két meglepetés: egy kicsit lazább nyári dal és egy elég érdekes témát boncolgató reggae nóta is. És ha minden így halad tovább, akkor 2020-ban az első lemezemet is szeretném kiadni.”

Mi is sok sikert kívánunk ehhez Szószátyárnak!

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk