VIDEÓ: Éneklő rendőr, takarító, sífutó - Opera flashmob a prágai pályaudvaron

VIDEÓ: Éneklő rendőr, takarító, utas - Opera flashmob a prágai pályaudvaron

Különleges élményben volt részük hétvégén a prágai központi pályaudvaron várakozóknak, utasoknak. Takarító, rendőr, családanya gyermekével énekelte a legismertebb operaáriákat az emberek között elvegyülve.

A cseh Állami Operaház szólistái ezzel a flashmobbal hívták fel a figyelmet a felújított és korszerűsített épületük átadására, megnyitására.

A Prága központjában, a Szent Vencel-lovasszobor közelében, a cseh Nemzeti Múzeum és a főpályaudvar között álló rekonstruált épületet hétfőn vette át a fővárosi önkormányzat és a Nemzeti Színház, amelyhez szervezetileg az Állami Opera tartozik.

Az ünnepi megnyitóra január 5-én kerül sor, a zenei műsor Alice Nellis rendezésében megismerteti a nézőkkel az épületben működő négy társulat történetét.

 

A cseh Állami Operaház szólistái

 

A pályaudvari flashmob érdekessége volt, hogy a szólisták különböző álruhákba bújva adták elő az áriákat. Volt ott sífutó, ezermester, takarítónő, rendőr, menedzser vagy gyermekkel utazó anya. Részleteket adtak elő a Carmen-ből, Az eladott menyasszonyból, a Figaro házasságából, a Don Giovanni-ból, a Rigoletto-ból és a Turandot-ból.

 

 

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk
Fotó: Állami Operaház