ÚJDONSÁG: Hosszú idő után új dallal jelentkezik a Rainy Mood - We Are Still Alive

ÚJDONSÁG: Hosszú idő után új dallal jelentkezik a Rainy Mood - We Are Still Alive

A dunaszerdahelyi metalcore banda, a Rainy Mood több mint öt év után új dallal jelentkezik.

A We Are Still Alive egy jó kis dallamos metál nóta. „Mondhatni teljes csapatmunka zajlott a zeneszerzés körül.

A fő ötlet még a Rainy Mood viharosabb időszakaiban pattant ki a fejemből, aztán Černý Viktor (Black Pisces Production) és Németh Ákos (Eldridge, ex-Rainy Mood) közreműködésével szép fokozatosan felöltöztettük, beburkoltuk a dal vázát egy hangzásvilággal és mondanivalóval.

Viktor a mai napig fontos színpadon kívüli szerepet tölt be a Rainy Mood csapatában. A feljátszáson kívül egyfajta produceri munkát is vállalt a dal születésénél. A szöveget Makky Timi (basszusgitár) és jómagam írtuk.” - tudtuk meg Angyal Józsitól, a zenekar frontemberétől.

A 2013-ban alakult zenekar több tagcsere után van és az eredeti bandából már csak Józsi maradt. „Több tényező is nehezítette a felállás rugalmas előremenetelét abban az időben és ezek a nem épp zökkenőmentes időszakok ihlették magát a dalt is. De merítettünk a személyes élettapasztalatainkból is.

Volt, hogy szinte a nulláról kellett újra építkeznünk, de persze az új tagok, új szellemiségek mindig izgalmas kezdetet és munkát jelentettek számomra. Bármennyire is kimerítő volt mindez a többszörös búcsúk miatt, elég ambíciót éreztem ahhoz, hogy a folytonos tagcserék ellenére is folytassuk azt, amit a legőszintébben szeretünk.

A Rainy Mood velünk együtt fejlődött, felnőtté válásunk egyik fontos mérföldköve volt (persze ma már inkább mondanám, hogy gyermek énünket tartja masszív oszlopokon), gyermekemként és egy elengedhetetlen kapocsként tekintek rá.

De ahogy mondtam, a dal szövege nem feltétlenül csak a zenekart érintett dolgok körül mozog. Igyekeztünk az inspirációnkat úgy beletáplálni a szövegvilágba, hogy az különböző embereknél új értelmet nyerhessen. Ha sikerül is egy gondolatmagvat elvetnünk valakiben, az már siker. Ha másképp bontakozik ki egy-egy emberben, az számomra teljesen gyönyörű. És ezt már tapasztalatból is mondhatjuk, hogy működik. Volt, hogy zenekaron belül egy tagnak máshogy mozgatta meg a fantáziáját egy-egy szöveg, mint a szerzőnek. Ez is jelzi, hogy nem vagyunk egyformák.”

És akkor hallgassuk meg az újdonságot:

 

 

A Rainy Mood felállása még mindig alakulóban van. „A csapatban nagy reményeim vannak, persze ezeket már ösztönösen kellő elővigyázattal kezelem. Az utolsó tagcserék pontosan egy éve történtek. Mondhatni a komáromi Luisville Story zenekar tagjaival egészültünk ki.

Egy remek szólógitáros és vokálos került a bandába Vida Róbert személyében. Tanult zenészről van szó, közös az ízlésvilágunk és nagyon gördülékenyen zajlik vele a alkotói munka. A We Are Still Alive dalunkat végigkísérik már az Ő vokáljai is.

A dobok mögött viszont még mindig bajban vagyunk. Ivaniš Mojmírnak (Luisville Story, Spoločný gén) köszönhetően stúdió- és koncertképes banda vagyunk, viszont ez a poszt még mindig üresen áll egy elhivatott, motivált dobos számára.” - tette hozzá Józsi. Tehát, akiben felkeltette az érdeklődést keresse bátran a zenekart közösségi oldalán :)

A banda jelenlegi felállása

Mojmír Ivaniš – dobok
Robert Vida – gitár, vokál
Makky Tímea – basszusgitár
Angyal József – ének, gitár

 

Rainy Mood

 

A nehézségek ellenére izgalmas évet zár a banda. „Az év eléggé erősen kezdődött. Márciusban az AWS előzenekaraként vendégeskedtünk Dunaszerdahelyen, később Pozsonyban játszottunk ausztriai és pozsonyi bandákkal. Részt vettünk a 14. Rockfeszten, ami egy őrületesen jó bulinak számított, majd több díjat is bezsebeltünk az 5. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemlén. Sajnos az őszi koncerteket egytől egyig le kellett mondanunk dobosunk egészségügyi problémái miatt. Ezeket viszont nagyon reméljük, hogy a jövő évben bepótolhatjuk.”

De vannak már tervek 2020-ra is.

„Indításként januárban stúdióba vonulunk. Úgy éreztük, hogy a We Are Still Alive single egy bizonyos korszak lezárását képezi, ami után kibontakozhat valami új. Jelenleg is ezen az újon dolgozunk és egy album feljátszására készülünk, melyet bizonyára egy videóklip fog beharangozni. De persze ne rohanjunk teljesen előre.

Természetesen szervezésben vannak a következő év koncertjei is. Fő célunk, hogy a leendő albumot a lehető legütősebben színpadra is vigyük. Mellette idén a Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle során nyert különdíjjal automatikus részvételi lehetőség nyílt számunkra jövő évben a tatabányai Peron Music Tehetségkutatón. Tehát alkotás, koncertek, megmérettetés vár minket.”

Sok sikert kívánunk a bandának és kövessétek őket közösségi oldalukon és a Youtubeon is.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk