A DAL 2020: Fatal Error – Néma

A Fatal Error ismét ott van A Dal 2020 verseny legjobbjai között. A 2019 októberében megjelent Halandó című nagylemezükön található Néma című dalukkal jutottak a TOP 30-ba, mely a korábban megjelent Kulcs című dalra reflektál. Úgy is fogalmazhatnánk, mint egy életregény második fejezete, amiből még hiányzik a befejező rész.

Arra próbálja felhívni a figyelmünket, hogy ahhoz, hogy egy párkapcsolati trauma után újjászülessünk szükséges átélnünk azt a szenvedést, amit a szakítás okozott.

„Egy fel nem vett telefon, egy elmaradt visszahívás, egy ember egyedülléte, amikor oda jutsz, hogy valakivel leélnéd az életed, de tovább kell menned. Erről szól a Néma című dalunk, ami sok ember életében megszokott, sajnos gyakori élethelyzet. Az új lemezünkről az egyik legérzelmesebb dal, megtörtént esemény alapján csúszik a sztori. Egy melankolikus dallamvilág lassan sétál át a zúzósabb zenei témákba, tükrözvén a tipikus viselkedésünket egy ilyen helyzetben. Kezdetben ráfolyik a bánat az ember szívére, majd becsönget a düh. És milyen idegesítő, hogy sok darabból áll egy egész, de ha egy pici rész hiányzik, akkor az már nem is egész.” - mondta Rimóczi Zsolt, a zenekar frontembere.

A klip képi világa, vizuális elemei alátámasztják a mondanivalót, például a ferde kép, az ablak, a széttört cserép.

Összességében a Néma egy erőteljes tükröt mutat felénk, szembesít azzal a valósággal, amiről csak nagyon nehezen vagy egyáltalán nem beszélünk.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

EZ, ATEMPO.sk