VIDEÓ: Nézz bele a Csallóközi Táncegyüttes legújabb műsorába (+INTERJÚ)

Azonosságok és másságok címmel mutatta be telt ház előtt december közepén legújabb műsorát a 65 éves Csallóközi Táncegyüttes.

A Kárpát Expressz (Kárpát-medencei magyarság heti magazinműsora) stábja is ott volt a jubileumi műsoron és a csapat egész napját végigkísérte. Láthatjuk a próbákat a Pósfa zenekar kíséretében, megszólal Oláh Attila, az együttes vezetője és belenézhetünk az ünnepi előadásba is.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

A Csallóközi Táncegyüttes 1954-ben alakult Pozsonypüspökin, majd Somorjára és végül Dunaszerdahelyen talált otthonra. A csoport vezetője volt Strieženec Horváth Rudolf, Quittner János, Dudek Ferenc. 1997-től egy hosszabb lélegzetű szünet következett, majd a csoport vezetését Brandl Ferenc vette át. 2014 februárjától pedig már Oláh Attila áll a csapat élén.

Az együttes Szlovákián kívül Magyarországon, Csehországban, Görögországban, Bulgáriában, Németországban, Romániában, Szerbiában, és Szlovéniában is sikeresen szerepelt. A táncegyüttes rendelkezik két ifjúsági csoporttal: Apró Csallóközi és Kis Csallóközi.

EZ, ATEMPO.sk
Videó: Kárpát Expressz
Fotó: Csallóközi Táncegyüttes