A DAL 2020: Turbo - Iránytű

A Turbo együttes első alkalommal mutatkozik be A DAL 2020 legjobbjai között. Az Iránytű című daluk a friss magyar nyelvű albumukon található, mely tavaly októberben jelent meg.

A 2005-ben alakult rockbanda tagjai számtalan sikeres hazai és külföldi koncertet hátrahagyva, tíz igazán tartalmas évet követően, 2015 szeptemberében egy MÜPA koncertet követően elköszöntek a közönségtől. Ezalatt az egy évtized alatt négy kiváló lemezt jelentettek meg, amelyekkel nemcsak számos szakmai elismerést, de két Fonogram-Magyar Zenei Díjat is bezsebeltek.

A visszavonulás azonban nem volt egyenlő a teljes eltűnéssel. Tavaly októberben bemutatták ötödik, – első magyar nyelvű – Csillagból emberré című nagylemezüket.

Az együttes öt profi és igazán tapasztalt rockerből áll, akik a Turbo mellett olykor merőben más energiákat mozgatnak meg: Tanka Balázs énekes egy akusztikus formáció, a Kaldera tagja, Delov Jávor dobos a Random Trip vezéralakja, Vigh Dávid gitáros és Szatmári György billentyűs a Takkra zenekart erősítik. Ruthner Gábor basszusgitáros pillanatnyilag nem játszik más együttesben, sokak számára a Rémember zenekarból lehet ismerős.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

EZ, ATEMPO.sk / A Dal