A DAL 2020: Talk2Night - Veled minden

A DAL 2020: Talk2Night - Veled minden

Friss formációk is bejutottak A DAL 2020 legjobbjai közé. Ilyen az egy éves Talk2Night Vavra Bence énekessel, aki már viszont többször is állhatott a válogató színpadán.

A Veled minden szövegét Wagner Emil írta, a zene pedig Bartók Máté, Vavra Bence és Wagner Emil közös munkája.

 

Az együttesben Kocsis Máté adja az ütemet a dobok mögül, aki különböző underground és mainstream zenészként is tevékenykedik. Máté az Idoru és Wellhello zenekarokkal többszörös Fonogram, COMET és Petőfi Zenei Díjat tudhat a magáénak.

A formáció billentyűse Wagner Emil hatéves kora óta zenél nemcsak zongorán, hanem hegedül és gitározik is. Janicsák Veca mellett gitárosaként játszott több száz koncerten, de zenélt többek között az Anti Fitness Club és Stahl Barbi mellett is.

Varga Gergely fiatal kora óta nyúzza a gitár húrjait. Az elmúlt években több zenekarban is megfordult, így játszott a TSO és a Turbo zenekarokban is.

A basszusgitár virtuóza Szász Csaba kezdte a legkorábban a zenei tanulmányait, hiszen már négyévesen zenei óvodába járt. A klasszikus képzés mellett már a főiskola alatt kezdett el a popzene világában mozgolódni, elsőként a Superhero zenekarral.

A pop zenében klasszikusnak mondható hangszerek mellett egy szaxofon is színesíti a formáció zenéjét Bartók Máté jóvoltából, aki tizenkét éves kora óta szaxofonozik.

A fiúk évekig játszottak együtt a Wellhello zenekaraként, így a saját együttesük megalapításakor már összeszokott csapatként köszöntötték énekesként Vavra Bencét. Bence popzenei karrierje 2013-ban vette kezdetét, amikor a ByTheWay nevű zenekarával második helyezést ért el egy televíziós tehetségkutató műsorban. Három évvel később elnyerték A Dal 2016 Akusztik Díját. A formáció felbomlása után szólóban folytatta a munkát „Ceasefire X” néven, így A Dal 2018-ban az elődöntőig, majd a tavalyi évben „Szótlanság” című dalával egészen a döntőig menetelt.

EZ, ATEMPO.sk / A Dal