A DAL 2020: HolyChicks - Pillangóhatás

A csak csajokból álló HolyChicks első alkalommal jutott A DAL 2020 legjobbjai közé a Pillangóhatás című számukkal, melyet most szombaton már a színpadon is hallhatjuk.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

A zenekar énekesnője Hunyadkürti Éva színész szülők gyermeke, de a szívét elrabolta a zene világa. A középiskola után felvételt nyert a Kőbányai Zenei Stúdióba, ahol zenész- és zenetanári szakképesítést szerzett.

Tiszai Vivien középiskolás korában vette fel a dobverőket és a barátnőivel kezdett el zenélni, majd szintén a Kőbányai Zenei Stúdióban folytatta a zenei képesítését.

A formáció basszusgitárosát, Seprényi Fannit már gyerekkorában lenyűgözte a rockzene, aminek hatására döntött úgy, hogy megtanul zenélni és basszusgitáros lesz.

A gitárvirtuóz Lahucsky Krisztina szintén a gimnáziumban kezdett el zenélni, ahol Tiszai Vivihez hasonlóan barátaival alapítottak egy zenekart. Komolyabb képesítést több gitártanár mellett szerzett, illetve szintén a Kőbányai Stúdióban folytatott tanulmányokat.

A lányok korábban egy ismert hazai előadó nyári turnéján dolgoztak együtt, amikor úgy döntöttek, hogy összeállnak és megalapítják a csak csajokból álló, pop-rock zenét játszó HolyChicks formációt. A fiatal zenészek hamar megtalálták a közös hangot és az elmúlt években rendületlenül menetelnek előre a zenei életben. Saját készítésű dalaikkal az ország szinte valamennyi klubjában megfordultak már, emellett pedig különböző zenei fesztiválokon szórakoztatják a nagyérdeműt.

Első kislemezük 2017-ben jelent meg HolyPopChickRock néven, amit két év múlva követett az „Ezmáraz” című nagylemezük.

EZ, ATEMPO.sk / A Dal