A felvidéki Takács Nikolas is ott lesz A Dalban – hallgasd meg a Csendbeszéd-et

A galántai származású Takács Nikolas első alkalommal nevezett és be is jutott A DAL 2020 legjobbjai közé. A Csendbeszéd című dalával ünnepli pályafutása 10. évfordulóját, melynek zenéjét Heincz Gábor szerezte, a dalszövegét pedig Szepesi Mátyás írta.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

A felvidéki énekest az X-Faktor tehetségkutató műsorában ismerhette meg a közönség még 2010-ben, ahol a második helyen végzett

2012-ben jelent meg A Boldogság Te vagy című dala, amelyhez videóklip is készült, majd ugyanebben az évben debütált “Music&Soul” címmel a Fool Moon zenekarral közös albumuk is, amit “Az év hazai klasszikus pop-rock albuma” kategóriában Fonogram díjra jelölték.

2014 is nagyon sikeres év volt Nikolas életében. Ekkor jelent meg legújabb nagylemeze, az ”inTime-EP1” és az “inTime-EP2”, illetve ugyanekkor Szlovákiában Robert Buriannal közös dala is a slágerlisták élére került. Megkapta első amerikai lemezszerződését, a “Rád hangoltam” című dala pedig a TV2 Élet Showja című napi sorozatának főcímdala lett.

 

FOTÓK EGY TAKÁCS NIKOLAS KONCERTRŐL

 

A következő években is készültek új dalai, 2017-ben Radics Gigivel együtt énekelték a FINA hivatalos szurkolói dalát a vizes világbajnokság megnyitó ünnepségén.

2019-ben megjelent nagylemeze Takács Nikolas 33 címmel, a lemezen 10 magyar nyelvű dal hallható, a lemez érdekessége, hogy a dalokat havonta osztotta meg hallgatóival a megjelenés előtt a YouTube csatornáján.

Dallista: 33

1. Szép vagy
2. Fények
3. Utolsó csók
4. Álomkép
5. Lakat és kulcs
6. Ölelj át
7. Egyszer újra még
8. Tedd a dolgod
9. Egyvalaki, egyvalami kell
10. Várlak babám

Hamarosan újra láthatjuk őt Felvidéken is élőben, március 8-án Komáromban lép színpadra. Ma este pedig az M2 Petőfi TV 21:05-kor kezdődő Én vagyok itt! című műsorában is bemutatja új dalát.

EZ, ATEMPO.sk / A Dal