A DAL 2020: Nene - Későre jár

Két év után újra A DAL 2020 legjobbjai között a fiatal popzenészek alkotta Nene. A Későre jár című saját szerzeményük szövegét Orsovai Reni írta..

 

 

A zenekar énekesnője, Orsovai Renáta hatévesen kezdett zongorázni, majd az általános iskolától kezdve töretlenül folytatta a zenei képzését. Főiskolai tanulmányai alatt vokalistaként lépett fel Heinz Gábor „Biga” mellett, Rácz Gergő zenekarában és a Blahalouisiana együttessel is.

Boda Evelin egy zeneművészeti szakközépiskolában kezdett el basszusgitározni, majd zenei tanulmányait a főiskolán is folytatta. Tehetségét több zenekarban is kamatoztatja, mint a Sub Bass Monster, a Lilian Quartett és a Bernie and the Butterflies.

A gitárvirtuóz Vörös Milán szintén művészeti szakközépiskolában tanult meg gitározni, majd a Kőbányai Zenei Stúdióban teljesített képzés után főiskolai diplomát szerzett jazz-gitár szakon. Közben több együttes munkájában is részt vett gitárosként és dalszövegíróként is.

A zenész családból származó Márkosi József édesapjától és öccsétől eltérően a dob helyett a zongorát választotta. A gimnáziumi és főiskolai tanulmányai mellett billentyűsként vett részt Benkő László és a Megapolis, valamint Rácz Kati és a Flush formációk munkájában.

Varga Szabolcs tíz éves korában kezdett dobolni, de igazán komolyan a középiskola alatt kezdett el foglalkozni a zenéléssel. Főiskolai tanulmányai alatt elnyerte a Snétberger Zenei Tehetség Központ ösztöndíját, illetve dobosként a Hász Eszter Quartett tagjaként is zenélt.

Ferencz Péter négyéves korában kezdte meg a hegedű tanulmányait, majd számos regionális és országos komolyzenei versenyt nyert meg. Az elmúlt tizenhét évben több könnyűzenei együttesben zenélt hegedűsként, illetve zenei producerként is tevékenykedik. Jelenleg a Peet Project és a Helyes_Beat zenekarok énekese.

A zenekar tagjai a Kodolányi János Főiskola hallgatójaként ismerték meg egymást, majd 2017-ben megalapították a Nene zenekart. A székesfehérvári fiatalokat A Dal 2018 színpadán ismerhette meg az ország a saját szerzeményű „Mese a királyról” című dalukkal, majd még ebben az évben elnyerték az „Öröm a Zene” tehetségkutató különdíját. Ezt követően meghódították a hazai fesztiválok közönségét és a Felvidéket is, illetve számos saját készítésű dallal örvendeztették meg rajongóikat.

EZ, ATEMPO.sk / A Dal