A DAL 2020: Patikadomb - Rólad

Új felállásban, de nem először jutott A DAL 2020 legjobbjai közé a Patikadomb zenekar, akik ezúttal a Rólad című szerzeményüket mutatják be a közönségnek, zsűrinek.

A Patikadomb zenekar 2013 végén alakult. A banda mostani tagjai közül Újvári Gyula (ének, dalszerző) és Dobos Gábor (gitár, szövegíró) már a kezdeteknél jelen volt. Igaz, ők már 2006 óta együtt zenélnek. Gyula az éneklés mellett DJ-ként, producerként és reklámfilmek hangszerelésében is közreműködik. Gábor szerepe sem változott a kezdetek óta: dalszöveget ír és zenét szerez. Az együttes szövegeinek nagy részét ő jegyzi. A formáció harmadik tagja Pap Attila (basszusgitár) először autodidakta módon kezdett hangszeren játszani, hogy később nemzetközileg elismert külföldi zenekarok vendégeként léphessen fel.

A zenekar több turnén túl van már, játszott a Sziget Fesztivál színpadán és a mai napig is teltházas koncerteket adnak.

Rengeteg időt töltenek együtt nemcsak a színpadon, hanem a magánéletben is, hiszen egy ideje már egy lakásban élnek. Állításuk szerint ez ihlette a „Rólad” klipjét, amelyben betekintést nyerhetünk a fiúk mindennapjaiba. Mutatjuk is.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

ATEMPO.sk / A Dal