A DAL 2020: Kies - Az egyetlen

Első alkalommal mutatkozik be A DAL 2020 legjobbjai között a Kies punk-rock banda, akik Az egyetlen című dalukat hozzák el a hamarosan megjelenő új lemezükről.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

A zenekar 2015 márciusában alakult. A négy fiú a rock, a punk és a grunge zenei stílusokat képviseli. Zenéjük pörgős hangulatát hamar megismerhette a közönség, hiszen megalakulásuk után pár hónappal már ki is adták első kislemezüket „Ez még csak a kezdet” címmel. 2015 őszén pedig már turnéztak is.

Egy évvel később, 2016 szeptemberében „Kaland az élet” címmel jelent meg első nagylemezük, amely hamar elnyerte mind a szakma, mind pedig a közönség tetszését. Közben folyamatos elismerésekben is részesült a négy fiatal zenész: második helyezést értek el a Talentométer tehetségkutató pop/rock kategóriájában, valamint megnyerték a Gumizsiráf legjobb klipért járó díját, a „Nem a világ vége” című számukért. 2017-ben a zenekart jelölték a Fonogram díjra, ‘Az év felfedezettje’ kategóriában.

Második nagylemezük „2017” címmel 2017 októberében jelent meg. A zenekar mindeközben aktívan turnézik, emellett pedig készül a harmadik nagylemezük, amelyet az idei év elején jelentetnek meg.

ATEMPO.sk / A Dal