A DAL 2020: Ember Márk - Tovább

Első alkalommal mutatkozik be A DAL 2020 legjobbjai között Ember Márk, aki énekes, zeneszerző és színész is egyben. A Tovább című saját dalával áll majd a színpadra, melyhez egy klipet is készített.

 

 

A 26 éves fiatal tehetség a színházon kívül a zenei térben is otthonosan mozog. Gyermekkorában már tagja volt az édesanyja által vezetett szerb nyelvű színjátszó csoportnak, majd 2012-ben, miután leérettségizett, felvételt nyert a Színház- és Filmművészeti Egyetem színész szakára.

Egyetemi gyakorlatát a Vígszínház falai között töltötte, s miután megszerezte diplomáját, a társulat tagja lett. A közönség olyan darabokban láthatta, mint például A dzsungel könyve, A Pál utcai fiúk, vagy éppen a Padlás, de sorozatokban is feltűnt: szerepelt a Csak színház és más semmiben, a Tóth
Jánosban, illetve az Egynyári kalandban is.

A Pál utcai fiúk próbafolyamata során, színész kollégáival megalakították A GRUND Vígszínházi Fiúzenekart, mellyel sikeresen koncerteznek az országban és a határon túl!

A zene is fiatal tinédzser kora óta részese az életének. Kezdő hangszere a klarinét, mind a mai napig elkíséri, majd először a szaxofonnal, később, gimnáziumi évei alatt a gitárral és az énekléssel bővült a repertoár.

A színészi pálya mellett a zenéléssel is elkezdett komolyabban foglalkozni, 2018-tól saját zenei szerzeményeivel is meglepi rajongóit, rádiók, zenei csatornák játsszák dalait.

ATEMPO.sk / A Dal