A DAL 2020: Heincz Gábor BIGA - Máshol járunk

Újra hallhatjuk A DAL 2020 legjobbjai között Heincz Gábor BIGA szerzeményét, mely a Máshol járunk címet kapta. A dalszöveget Szepesi Mátyás, a Konyha zenekar frontembere írta.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Biga tízéves korában kapta első hangszerét, azóta számára csak a zene létezik. Varga Viktor első lemezére két dalt is írt, amelyek közül a „Forrófejű” a rádiók kedvencei közé tartozott.

Az országos ismertséget egyértelműen A Dal hozta meg számára 2012-ben. A “Learning to let go” című számával bekerült a négy legjobb előadó közé. A dal óriási sikert aratott határon innen és túl, nem is volt olyan rádió, amely ne tette volna fel lejátszási listájára. Ez a szerzemény abban az évben az év legjátszottabb rádióslágere lett a Mahasz összesítése alapján, illetve a svédországi rádiós Single Charton is első helyen végzett.

2018-ban BIGA “Good vibez” című dalával egészen A Dal döntőéig menetelt. 2019-ben Koccintós című szerzeményét az év “Bulihimnusza”-ként aposztrofálta a sajtó. A dalban Dr. BRS és Varga Viktor is közreműködik.

Napjainkban saját zenekarával, a Random Trip tagjaként, és az LGT Zenevonat életműkoncert produkció tagjaként szántotta fel a színpadot országszerte Karácsony James-szel, Solti Jánossal, Veres Mónika “Nikaval” és az Abrakazabra zenekarral.

ATEMPO.sk / A Dal