Szeretkezz, ne háborúzz! - a Komáromi Jókai Színház Lábjegyzete (VIDEÓ)

Szeretkezz, ne háborúzz! - a Komáromi Jókai Színház Lábjegyzete (VIDEÓ)

A Komáromi Jókai Színház 2019-2020-as évadának következő előadása a Szeretkezz, ne háborúzz! című zenés vígjáték ősbemutatója lesz.

Hargitai Iván rendezésében kerül színpadra a vígjáték, melyet Arisztophanész Lüszisztráté című komédiája nyomán Szilágyi Eszter Anna írt. A videó a próbafolyamat kezdeti fázisába enged betekintést.

A műsorban a rendező és az író mellett Cortés Sebastián koreográfus, valamint Olasz István és Hostomský Fanni színészek is beszélnek az előadásról.

A zenés vígjáték bemutatója 2020. március 27-én lesz.

 

 

A videót ezúttal is Majorfalvi Bálint készítette. A Színházi Lábjegyzet, a Komáromi Jókai Színház internetes műsora. Célja, hogy a nézők mélyebb betekintést nyerhessenek a színház kulisszái mögé.

A DARABRÓL

Arisztophanész Lüszisztraté című komédiája nem csak szórakoztató szatíra, hanem mély filozófia férfiak és nők szerepéről az élet színpadán. Háború, pénz, erotika a vígjáték fő motívumai és mindenekfelett a békevágy.

A háborúnak nem akarnak véget vetni a férfiak, ezért főhősünk Lüszisztraté ördögi ötlettel áll elő. Szövetséget kötve az ellenséges államok asszonyaival olyan fegyvert vet be, amivel a béke kiharcolható.

Szereplők:

Bandor Éva (Jászai Mari-díjas)
Holocsy Katalin
Holocsy Krisztina
Horváth Csenge
Hostomský Fanni
Béhr Márton
Bernáth Tamás
Majorfalvi Bálint
Szabó Viktor
Olasz István

EZ, ATEMPO.sk