LIVE: Torres‎ Dani és zenésztársai ma élőben koncerteznek

Egy újabb koncertet ajánlunk figyelmetekbe. Ezúttal Torres Dani, Szula Miki és Rónai Zsolt közreműködésével ad közel egy órás élő koncertet ma délután.

A stream 16.00 órától indul közösségi oldalán, hogy egy kicsit a fizikai bezárás ellenére is együtt lehessünk virtuálisan.

 

{facebook}https://www.facebook.com/watch/?v=1298466843657221{/facebook}

 

Dani 1982. február 18-án magyar édesanya és ecuadori apa gyermekeként. Először a Megasztár televíziós műsorban tűnt fel, vibráló egyéni művészként ötvözve két kultúrát, és egy olyan egyedi dalszerzői vénát mutatva a közönségnek, melyben a reggae, funk, rock és elektronikus zene stílusjegyei is megtalálhatók. 2005-ben jelent meg első albuma Versus néven az egykori bandájával, a Veni Styx-szel. Ezen a korongon olyan sikeres dalok voltak hallhatók, mint az Europunk, vagy Manu Chao Mr. Bobby-jának feldolgozása. Az album aranylemez lett, majd az év legjobb modern rock albuma kategóriában nyert BRAVO-Otto díjat, és jelölést kapott a Fonogram díjátadó gálán is.

2007-ben megjelent a második album Revolutio néven, szintén a Sony-BMG gondozásában. A Három az Egyben című sláger főcímdal lett a Nescafé hasonló nevű produktuma kampányában. A Fegyverem az Adrenalin és a Good Night Joe című dalokat nagy rotációban játszotta a Viva és az MTV Magyarország. Ez az album is jelölést kapott a legjobb modern rock album kategóriában a 2007-es Fonogram Díjátadó Gálán.

2008-ban Torres Dani szerepet vállalt a világhírű Andrew Lloyd Webber darabban, a Macskák!-ban (életre keltve a híres varázsló macskát, Mefisztulészt), szerepet vállalt a Godspellben, a Kabaréban és a Padlásban. 2010-ben Dani nevezett a németországi Welcome To Europe, az Európai Bizottság által megrendezett és támogatott dalversenyre, Europe című dalával, harmadik helyezést elérve, és a dal megjelent az ugyanilyen című válogatáslemezen is.

Producerként és dalszerzőként volt jelen az X-Faktor döntősének, Bagosi Alexandrának bemutatkozó dalában, az Ébredésben, mely meg is jelent a Sony gondozásában, Az Első Dalom válogatáslemezen. 2012-ben tovább folytatta munkáját zenei producerként és főcímdal-szerzőként a SportTV műsorában, a Fiesztában. 2014-ben pedig a Kéktúra 2015 elnevezésű projektben zeneszerzőként és idegenforgalmi szakértőként is közreműködött. Zeneszerzőként illetve sound designerként dolgozott olyan darabokban, mint a Kabaré vagy a Micimackó.

2017-ben jelent meg a harmadik, CHANGE című albuma, a főcímdala, a Change, pedig olyan médiumokban hallható, mint a Petőfi Rádió vagy a Karc FM.

EZ, ATEMPO.sk